međunarodni turnir u sloveniji

BERBA MEDALJA Podravkaši Gašparić i Jambreuš u hrvatskom dresu uzeli dva zlata i tri bronce

Gregor Gašparić osvojio je zlato i broncu, a Luka Jambreuš zlato i dvije bronce, s time da je jednu stavio oko vrata u seniorskoj konkurenciji

10:30h
0
Luka Jambreuš i Gregor Gašparić // Foto: SŠK Podravka

Sjajne vijesti stižu nam iz slovenskog Mengeša, gdje se ovog vikenda održava jaki međunarodni turnir u streljaštvu. Tamo boje hrvatske reprezentacije brane i strijelci Podravke Luka Jambreuš i Gregor Gašparić, koji su se u prva dana turnira okitili brojnim medaljama.

Veliku berbu, i ekipno i pojedinačno, imali su tijekom subote, kada je Gašparić u disciplini zračnog pištolja, a u suradnji s Leom Tumbasom i Domagojem Hajdukovićem, osvojio zlatnu juniorsku medalju.

Jednak uspjeh imao je i Jambreuš u ekipi s Tvrtkom Vrcićem i Josipom Sikavicom, no oni su do juniorskog zlata došli u disciplini zračne puške. U istoj disciplini Jambreuš je bio uspješan i pojedinačno pa se okitio broncom.

No, to nije sve. ‘Ledena faca’, kako prijatelji zovu Jambreuša, ovim sjajnim rezultatima uspio je ostvariti plasman i u seniorsko finale kao sedmoplasirani, a odličnim nastupom u finalnom gađanju, na kraju osvaja i pojedinačnu seniorsku broncu.

Uspjeh su naši dečki ostvarili i u petak, kada je nešto uspješniji bio Gašparić. Naime, Gregor i Ana Čukušić su u disciplini mix team-pištolj osvojili brončanu medalju. Jambreuš i Amadea Urbas nastupili su u disciplini mix team-puška, ali su završili na nesretnoj četvrtoj poziciji.

Danas, posljednjeg dana natjecanja na turniru koji službeno nosi ime “Skirca Open & 25. Trzin Walther Cup 2022”, naše juniorske reprezentativce očekuje nastup u pojedinačnom seniorskom natjecanju u disciplinama zračne puške i pištolja.

Foto: SŠK Podravka