24.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Bez upisa godine nema stipendije
B

Ne propustite

Gradska uprava godinama se diči stipendiranjem učenika i studenata za što je iz gradskog proračuna izdvajan veliki novac. Uz osiguranje sigurnih prihoda od 500 kuna mjesečno, te najboljima dodatnih nagrada u vidu računala i stickova, Grad je od svojih stipendista tražio sudjelovanje u društveno korisnom radu.

A da pokazuju i dodatnu brigu za svoje mlade sugrađane, gradski su vijećnici pokazali i novim pravilnikom o stipendiranju, kojim se ugovori sklapaju na samo godinu dana.

 

Ukoliko do kraja listopada donesu potvrdu da su upisali narednu studentsku godinu, pravo na stipendiju im ostaje. Ukoliko ne uspiju, isplata im se obustavlja.

– Tako se ne stvaraju dugovi mladim ljudima na samom početku života. Dugovi zato jer mladi ljudi primali su stipendiju cijelo vrijeme školovanja i na kraju, primjerice, nisu završili taj studij na vrijeme, to se otegnulo, nisu se zaposlili i prije samog zaposlenja kod nas imaju dugove od 40.000 do 80.000 kuna koje jako teško vraćaju, rekla je pročelnica za društvene djelatnosti Kristina Cvitić.

I dok neki, usprkos ugovornim obvezama, smatraju da ne trebaju vratiti novac koji su dobivali kao stipendije, većina ih svom Gradu ipak vraća uloženo. Taj je iznos ove godine skoro pola milijuna kuna, kaže pročelnica Cvitić.

Novost je i da će budući stipendisti kao osiguranje vraćanja stipendija Gradu umjesto mjenica davati zadužnice.

Izvor: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

OŠ Molve

FOTO Učenici iz Molvi prisustvovali na okruglom stolu “Gen Z Akademija”, nakon toga uslijedilo je fotografiranje s influenserima

U utorak, učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole Molve prisustvovali su okruglom stolu pod nazivom "Gen Z Akademija"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×