9 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
traži se rješenje

Bez vrtića je još 35 djece, Jakšić: Pojedinci su nas pokušali reketariti s najmom prostora, kao u stripu pojavili su im se euri pred očima
B

Zamolio je roditelje za još malo strpljenja, a rješenje vidi u širenju prostora u pojedinim privatnim vrtićima

Ne propustite

Prošlo je točno pola godine otkako smo pisali o neviđenoj situaciji u koprivničkim vrtićima, kada je bez smještaja ostalo gotovo 80 mališana. Izazvalo je to nezadovoljstvo kod roditelja koji su se našli u bezizlaznoj situaciji, ali i paniku u gradskoj upravi, gdje su ostali zbunjeni, jer ih je tako visoka brojka neupisane djece iznenadila. Pogotovo kada se u obzir uzme novoizgrađeni vrtić u Starigradu.

Pedagoška godina počela je u rujnu, sada smo na pragu prosinca, a problem još nije riješen, unatoč gradskim obećanjima. Otprilike 35 mališana i dalje je bez smještaja, a tako će i ostati još barem mjesec, dva. Poručio je to gradonačelnik Mišel Jakšić. Istu stvar prvi čovjek grada izjavio je i u rujnu, stoga smo ga upitali u čemu je problem.

Odgovorio je da su bili na pragu rješenja problema, no stvar se izjalovila, a sve zbog reketarenja. Naime, zbog nastale situacije Grad je tražio prostor koji bi iznajmio, o čemu smo nedavno i pisali, no vlasnicima prostora koje su dogovarali, preko noći su, prema riječima Jakšića, porasli apetiti.

Foto: Ivan Balija
Mišel Jakšić poručio je kako nitko Grad neće reketariti // Foto: Ivan Balija

– Žao mi je, jer je naš plan bio da to riješimo do listopada ili studenog. Dali smo si jako puno truda, ali upoznali smo svu kompleksnost hrvatske birokracije i puno vremena izgubilo se na papire. Međutim, lakše smo prošli preko toga jer su nam se nudila određena riješena, dolazile su nam neke ponude i vjerovali smo u korektno rješenje. Razmišljali smo i pregovarali o najmu, ali, nažalost, kada je trebalo doći do realizacije, pojavila se naknadna pamet, nekome su se kao u stripu pojavili dolari, euri ili kune pred očima i došlo je do velikog zaokreta u onome što smo imali u procijenjenim vrijednostima koje kao gradska uprava možemo prihvatiti do onoga što se na kraju nudilo – istaknuo je Jakšić aludirajući na cijenu koja je iznenada skočila.

Kaže kako su im određeni ljudi, čiji identitet ne želi otkrivati, poručili da drugo rješenje ionako nemaju i da im ne preostaje drugo nego prihvatiti istaknutu cijenu.

–  Unatoč toj političkoj šteti koju trpimo u ovoj situaciji, nismo se mogli dovesti u situaciju da netko svjesno reketari Grad i gradski proračun. Ispada da bismo nešto trebali plaćati u najmu dvije godine, a za tu vrijednost mogli bismo izgraditi novi vrtić tako da smo odustali od svega. Žao mi je što je do toga došlo, situacija nije ugodna, ali nećemo si dozvoliti da netko reketari s gradskom upravom – ljutito je naglasio Jakšić.

Zamolio je roditelje za još malo strpljenja, a rješenje vidi u širenju prostora u pojedinim privatnim vrtićima.

– Istrpjet ćemo ovu štetu koja će trajati još mjesec dva, ali naći ćemo korektno i pošteno rješenje, jer je sve ovo dosad bilo jako nepošteno. Molim roditelje za još malo strpljena, jer intenzivno radimo na ovome problemu. Zato i prijavljujemo vrtiće na europske projekte, tažimo prostor kroz gradski proračun za nove određene iskorake, a otvorili smo i intenzivnu komunikaciju s privatnim vrtićima koji imaju interesa da se prošire za ponešto grupa. Kroz mjesec-dva to bi moglo biti riješeno – zaključio je.

Podsjetimo, u Koprivnici trenutno djeluje 11 obrta za čuvanje, tri vrtića, dva privatna Smiješak i Igra, koje Grad također subvencionira, te Gradski vrtić Tratinčica koji ima devet lokacija. Kao što smo već pisali, radi se na projektnoj dokumentaciji za proširenje jasličarskog dijela u Tratinčici, a planira se i gradnja novog vrtića u Herešinu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024

[FOTO] PRIVREMENI REZULTATI HDZ ima sedam, SDP četiri mandata, u Sabor ulazi Tomislav Golubić

Državno izborno povjerenstvo u 21 sat objavio je prve neslužbene rezultate parlamentarnih izbora. Kako smo već pisali, do sada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×