NIJE NEŠTO ZA POHVALITI SE

Biciklist s 2,39 promila, koji je pedalao Križevcima, daleko je od rekorda postavljenog na podravskoj prometnici

Ukupno je sankcionirano 288 prometnih prekršaja od čega se 31 odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, a njih 149 na prekoračenje dopuštenih brzina kretanja.

18:00h
0
Biciklijada
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Šest prometnih nesreća dogodilo se protekli vikend na području Policijske uprave koprivničko-križevačke. Do neželjenih događaja na cesti doveli su nepropisno skretanje vozača osobnih automobila u kombinaciji s nepropisnim uključivanjem u promet vozača bicikala, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti prilikom vožnje u slijedu i nepropisno kretanje kolnikom. Jednu je nesreću, stoji u objavi policije, izazvao vozač koji je bio pod utjecajem alkohola, dok su u dvije ozlijeđeni vozači bicikala “koji su svojim nepropisnim kretanjem pridonijeli događanju prometnih nesreća.”

Ukupno je sankcionirano 288 prometnih prekršaja od čega se 31 odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, a njih 149 na prekoračenje dopuštenih brzina kretanja.

Podravsko-prigorska policija i ovoga je vikenda, odnosno za razdoblje od 10. do 13. rujna, izdvojila neslavne rekordere u kontekstu brzine i izmjerene količine alkohola u krvi.

Najveća brzina kretanja vozila, dakle, utvrđena je jučer, u 9.27 sati, u Ulici Stjepana Radića u Budančevici gdje se vozač kretao brzinom od 116 kilometara na sat. Inače, ograničenje je ondje postavljeno na 70 kilometara na sat. Gotovo dvostruko većom brzinom Velikom Mučnom proletio je vozač u 10.34 sati. Točnije, na državnoj cesti gdje je brzina ograničena na 60 kilometara na sat, on se kretao 115. Puno, puno previše.

Brojke kažu i kako je najveća koncentracija alkohola zabilježena jučer, u 18.10 sati, u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu. Muškarac, 55-godišnjak, s 3,19 promila vozio je bicikl. Preciznije rečeno, vozio je dok ga policija nije isključila iz prometa. Za petama mu je 57-godišnji biciklist koji je u Kalničkoj ulici u Križevcima, u 15.45 sati, vozio s 2,39 promila.