Biciklisti Rotora na najtežem brdskom maratonu u Hrvatskoj

11:25h
0
110803-rotor

Prošle nedjelje u Lovranu je održan 6. Brdsko-biciklistički maraton „Učka 2011″.

Na najtežem brdskom maratonu u Hrvatskoj, u duljini od 60 km i ukupne visinske razlike u penjanju od 2332 m, nastupili su i vozački Biciklističkog kluba Rotor iz Koprivnice.

Vozilo se s rive u Lovranu teškim usponom do tunela Učka, zatim iznad njega do Vele Učke i natrag planinarskim putevima do centra Lovrana.

U kategoriji „Master A” Gordan Pazić osvojio je 14. mjesto, Igor Radmilović bio je 15., a Marko Komes 16.

U kategoriji „Master B” Siniša Herman osvojio je 12. mjesto.

Sama činjenica da je u prvih 40 km utrke samo konstantan uspon od preko 10 % kombiniran asfaltiranom serpentinom i makadamom, zatim blatnjava i kamenjem popunjena planinarska staza na kojoj se doslovce moralo nositi bicikl u dužini od par km, do sputa od 3 km na kraju doslovce po „starim rimskim stepenicama” napravljenim od skliskih blokova kamenja visokih i do pola metra koje vode u centar Lovrana, govori sama za sebe da je uspjeh bio samo završiti ovaj ultra težak maraton, a kamoli plasirati se u sredini ljestvice što je uspjelo našim dečkima.

Za ovaj poduhvat bilo je potrebna nevjerojatna snaga za izdržati konstantan uspon, sreća i snalažljivost na blatnoj i opasnoj singlici gdje jedan krivi potez znači pad na oštro kamenje koje kao da je jedva čekalo i na kraju doza ludosti i hrabrosti za spuštati se niz stare rimske stepenice od skliskog kamenja koje je razrovano i gdje je pad skoro pa 90% siguran.

No, koprivnički vozači nisu pali, a nakon kratke stanke u kolovozu očekuje ih još jedna teška utrka, poznati Istarski međunarodni maraton Parenzana 2011, na kojem brane vrlo dobre rezultate iz prošle sezone.