Biciklizam // Berta opet na postolju, brojni članovi Rotora nastupili u Virovitici

16:17h
0
Članovi Biciklističkog kluba Rotor u dobrom raspoloženju u Virovitici // Foto: BK Rotor

U Virovitici je prošle nedjelje održano 10. kolo Slavonske brdsko-biciklističke lige Giant pod nazivom 4. XCO Put šarana u organizaciji BK Bor iz Virovitice, na kojem su nastupili i vozači Biciklističkog kluba Rotor iz Koprivnice Dejan Mihalec, Žarko Ilibašić, Igor Radmilović, Tomislav Lončar, Marko Komes i Damir Kukec.

Na kružnoj brdskoj stazi dužine 11,3 km s ukupno 330 m penjanja i prema pravilima Slavonske lige svaka kategorija vozi određeni broj krugova. Vozači BK Rotora odlično su odvozili utrku. U kategoriji Elite (tri kruga) Komes je osvojio odlično 8. mjesto, Kuke je bio 13, a Ilibašić 17.

U kategoriji veterana (dva kruga) Lončar je osvojio 9. mjesto, Mihalec 11. mjesto, dok Radmilović nije završio utrku zbog bušenja gume.

Posebno treba istaknuti podršku njihovih suvozača Berislava Slukića, Ivice Šurlovića, Rade Brankovića i simpatizera Karla Kosnice koji su čak iz Koprivnice došli cestovnim biciklima i navijanjem podržali nastup ekipe te se tako odužili kolegama iz BK Bora za njihov nastup na maratomu u Koprivnici.

Berta treći na cestovnom maratonu Stjepan Grgac

U nedjelju je održan i tradicionalni “45. Memorijal Stjepan Grgac”, cestovna utrka za Kup Hrvatske, na kojem su uz vozače iz cijele Hvatske, Slovenije i Mađarske nastupili i vozači Rotora Nino Berta, Branislav Buhić i Siniša Herman.

Uz Bertu, koji je opet briljirao kao najbolji cestovnjak u klubu, ovo je bio prvi nastup Buhića i Hermana (inače vozača brdskih utrka) na jednoj službenoj cestovnoj utrci za Kup Hrvatske, te su je odvozili više nego odlično.

Siniša Herman i Nino Berta // Foto: BK Rotor

Sva trojica nastupila su u Master kategoriji, na stazi dužine 38 km i u konkurenciji 40-tak vozača. Nino Berta ušao je u završnom šprintu s prvom grupom u vremenu pobjednika 54:37 min s zaostatkom od samo dvije sekunde, Siniša Herman odmah iza s drugom grupom iza pobjedničke s zaostatkom samo 1:19 min, dok je Branislav Buhić ušao u cilj s slijedećom grupom u vremenu 57:32 min.

Tako je ovim rezultatom Berta osvojio treće mjesto u kategoriji Master A, dok je kategoriji Master B Herman bio peti, a Buhić osmi.

čitam...