Bili smo olimpijci!

23:00h
0
olimp
080910-olimp-malaUčenici osnovnih i srednjih škola Koprivničko-križevačke županije aktivno su se priključili velikoj hrvatskoj olimpijskoj obitelji povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana 10. rujna.
– Na školskim hodnicima, igralištu i sportskoj dvorani osjetio se i vizualno mogao zamijetiti olimpijski duh. Svi su učenici škole taj dan došli obučeni u bijele majice kao simbol mira, prijateljstva i sporta. U sebi su nosili sportski duh, želju za natjecanjem i krilaticu brže, više, jače. Nakon natjecanja u štafetnim igrama, učenici su se i likovno izrazili te izradili plakat. Ostalo im je vrijedno životno saznanje kako se uvijek moramo zalagati i truditi da postignemo što bolje rezultate – poručili su učenici i učiteljice trećih razreda Osnovne škole Braće Radić Koprivnica.
Posebno je svečano bilo i u OŠ Prof. Blaža Mađera u Novigradu Podravskom, gdje se Hrvatski olimpijski dan obilježava već drugu godinu za redom.
Umjesto nastave, za učenike su njihovi nastavnici organizirali sportska natjecanja. Najprije se trčao kros, a zatim su djevojčice igrale košarku, dok su se dječaci nadmetali u nogometu. Za to su vrijeme učenici nižih razreda sudjelovali u Veselim sportskim igrama, a susret je započeo kulturno-zabavnim programom koji je pripremio KUD OŠ Prof. Blaža Mađera. Održan je kviz znanja o olimpijadi, koji se sastojao od tri dijela – pitanja vezanih uz olimpijadu, pantomime u kojoj su se pogađale vrste sportova te su natjecatelji pogađali o kojem se slavnom sportašu radi.
Svojim je prisustvom sportsku atmosferu dodatno podgrijao i naš poznati olimpijac Branko Zorko, koji je ujedno i proglasio igre otvorenima te zapalio baklju.