28.5 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Biskup Mrzljak pozvao vjernike Varaždinske biskupije na pomoć stradalima
B

Ne propustite

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak uputio je u ponedjeljak 19. svibnja okružnicu svim župama i samostanima na području Varaždinske biskupije u kojoj poziva da se pomogne stradalnicima od poplava. Biskup napominje da smo ovih dana svjedoci katastrofalnih poplava na području Požeške biskupije i Đakovačko-osječke nadbiskupije u Hrvatskoj, te na područjima u susjednoj Bosni i Hercegovini te Srbiji.

Mnogi stanovnici navedenih područja ostali su bez krova nad glavom. Preko noći uništeni su im domovi, a oranice i poljoprivredna dobra su pod vodom. Biskup naglašava da i Varaždinska biskupija želi u ovim teškim trenucima pomoći ljudima i poručiti im da nisu sami. Stoga mons. Mrzljak poziva sve svećenike da potaknu sve vjernike Varaždinske biskupije, ali i ljude dobrog srca, da se prema svojim mogućnostima uključe u prikupljanje novčane pomoći za svoje stradale sugrađane u poplavljenim područjima diljem Slavonije. Biskup Mrzljak odredio je da 6. vazmena nedjelja 25. svibnja bude dan prikupljanja pomoći kod svetih misa, a pomoć se može prikupljati i na druge načine. Prikupljena sredstva potrebno je dostaviti što prije na blagajnu Biskupskog ordinarijata da se može žurno pomoći onima koji će se vraćati u svoje oštećene kuće i domaćinstva. U prikupljanje pomoći već su se žurno uključili mnogi župni Caritasi te Biskupijski Caritas.

Inače, Hrvatski je Caritas 17. svibnja – odlukom svoga predsjednika biskupa Josipa Mrzljaka – pokrenuo akciju prikupljanja pomoći poplavljenima, uslijed velikih materijalnih stradanja i brojnih ugroženih obitelji i domaćinstava uzrokovanih poplavama u kontinentalnoj Hrvatskoj izlijevanjem Save. U akciju je moguće uključiti se uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175, pozivom na donacijski telefon 060 9010 (6,25 kn po pozivu, PDV uključen), te on-line uplatama preko mrežne stranice Hrvatskog Caritasa. Hrvatski Caritas poziva sve građane kao i hrvatske poslovne subjekte – osobito vjerne podupiratelje akcija i programa namijenih žurnoj pomoći – da svojim novčanim prilozima, a tvrtke i donacijama proizvoda, priskoče u pomoć svojim postradalim sugrađanima svjedočeći socijalnu osjetljivost i djelatnu ljubav.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vesele kolone

FOTO Tako se slavi kraj nastave! Mali Radići dan iskoristili za odlazak u kino, pogledajte to veselje

Učenici diljem Lijepe Naše broje dane do završetka školske godine. Posljednji tjedan učenici Osnovne škole Braća Radić iz Koprivnice iskoristili...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×