19.3 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Doza nadahnuća

Kako biti roditelj nakon razvoda
K

Roditeljstvo nakon razvoda nije lako i stalno se pitate da li ste učinili pravu stvar. Za djecu je i to bolje nego da rastu u okruženju gdje je stalno prisutna napetosti i svađe.

Ne propustite

Stopa razvoda je velika, a zašto je tome tako postoji više razloga. Negdje je u našoj glavi da kad jednom nađeš partnera to za vječnost, no ne uzme se u obzir da su današnja vremena drugačija da se svi mijenjamo. I koliko se tome opirali, ali mi nismo isti ljudi od prije pet, deset, petnaest, trideset godina.

Jedan od razloga je i to da su razlozi za stupanje u brak pogrešni: dugo ste zajedno, a godine idu, trudnoća, strah od samoće, potreba za sigurnošću ili ste jednostavno mislili da je vrijeme za taj korak, da se smirite i da imate obitelj.

Uzevši u obzir današnje materijalističko društvo, tempo života, otuđenost i ono najbitnije da smo otuđeni sami od sebe. Ne iznenađuje činjenica da su razvodi tako česti. Ono što se uvijek stavlja kao prioritet kad dođe do razvoda su djeca.

Roditeljstvo nakon razvoda nije lako i stalno se pitate da li ste učinili pravu stvar. Za djecu je i to bolje nego da rastu u okruženju gdje je stalno prisutna napetosti i svađe. Oni uče iz naših primjera, upijaju atmosferu i bitno im je da su im roditelji sretni jer su tada i oni sretni.

S djecom treba uvijek biti iskren u skladu s njihovom dobi. Dobro ih je poticati da razgovaraju o svojim osjećajima. Bitno je za djecu da pred njima ne govorite loše o drugom roditelju i da se oni ne osjećaju krivim za novonastalu situaciju. Isto tako je bitno da dijete osjeti da je novonastala situacija ispravna. Učinite da se dijete osjeća voljenom, budite im podrška i razgovarajte s njima. Bitno je da prihvatite njihovu želju da vas mire, jer djeci još neko vrijeme bude u interesu da ste opet zajedno.

Razvod je stresno iskustvo, ali ono ne mora biti i traumatično. Uz dobru komunikaciju među roditeljima, važan je i pozitivan stav i optimizam, dosljednost i ljubav. Uz pravi pristup to se može pretvoriti u životno putovanje, novo iskustvo u nešto što poboljšava kvalitetu življenja.

Oslobodite svoj potpuni potencijal
MEDITIRAJMO ZAJEDNO
Energetske vježbe, meditacija, vježbe disanja i vođene meditacije.
Svakog utorka i četvrtka u 20 sati, Oružanska 23, Koprivnica
Informacije i prijave na  mob. 099 194 2378
Ostale mogućnosti individualne konzultacije (tehnike i metode za brži osobni rast) kao i meditacije prilagođene samo vama.   

Kristi Blažek, promotor života

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×