5.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 25. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MEDICINSKOG KADRA NE NEDOSTAJE

Bolnica traži šest njegovatelja za Covid odjel, Devčić: Spremamo se za najveći val oboljelih, funkcioniramo normalno iako je pozitivno 11 sestara i šest liječnika
B

Lokalna transmisija je krenula i trenutno je nemoguće pronaći radni sustav u kojem nema oboljelih - pojasnio je ravnatelj Devčić.

Ne propustite

Ukoliko ste po zanimanju njegovatelj ili njegovateljica, još vam je nekoliko dana preostalo da se prijavite za posao u koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek.

Krajem prošlog tjedna raspisan je natječaj kojim se planira zaposliti šest osoba spomenute struke, na period od 60 dana. Osim njegovatelja, bolnica je raspisala i natječaj za zapošljavanje jedne medicinske sestre ili tehničara.

Kako nam je potvrdio ravnatelj Mato Devčić, novi će se kadar privremeno zaposliti na Covid odjelu koprivničke bolnice.

Dr. Mato Devčić // Foto: Koprivničko-križevačka županija

– Sukladno preporuci Ministarstva, odlučili smo zaposliti na taj kraći period dodatno osoblje jer izgleda da nam u idućim danima stiže najveći val oboljelih. Na odjelu je trenutno 15 osoba, dok na jedinici Intenzivnog liječenja imamo još četiri oboljela. Brojke se stalno mijenjaju. Funkcioniramo sasvim normalno. Od ukupno 155 liječnika i 350 sestara imamo pozitivno šest liječnika i 11 sestara te tri laboratorijska tehničara i dvije osobe iz tehničke službe. Lokalna transmisija je krenula i trenutno je nemoguće pronaći radni sustav u kojem nema oboljelih – pojasnio je ravnatelj Devčić.

Provjerili smo jesu li u koprivničkoj bolnici razmišljali o angažiranju učenika završnih razreda srednje medicinske škole kao potencijalnu pomoć na odjelu s oboljelima od koronavirusa, što je prijedlog koji se posljednjih dana sve češće spominje u javnosti.

Ravnatelj odbacuje ovakvu opciju jer medicinskog kadra ne nedostaje.

– Srećom, nemamo potrebe za tim, ali istovremeno tu se javlja pitanje kompetencije. Svaki zaposlen u našoj ustanovi mora imati položen stručni ispit. Za angažiranje učenika nema ni zakonske osnove – jasno je poručio Devčić.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jeste li znali?

Evo koja je svrha trećeg odjeljka ladice u perici rublja

Svaka perilica rublja ima ladicu u koju ide prašak ili tekući deterdžent za pranje te omekšivač. No ladica u koju idu svi ti proizvodi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×