OSTAJU NA SNAZI

Božinović: Danas je istek mjera, produžit ćemo ih

Riječ je o zabrani održavanja sporta u zatvorenom, osim za vrhunske sportaše, zabrani rada dječjih igraonica i zabrani održavanja radionica za djecu.

13:37h
0
Screenshot
Davor Božinović // Screenshot

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite RH Davor Božinović danas je, nakon sastanka Znanstvenog savjeta, potvrdio kako se produljuju epidemiološke mjere, piše index.hr. Točnije, riječ je o zabrani održavanja sporta u zatvorenom, osim za vrhunske sportaše, zabrani rada dječjih igraonica i zabrani održavanja radionica za djecu.

Kazao je i kako mjere u vezi državne granice ostaju iste, dok o lokalnim mjerama odlučuju lokalni stožeri.

– Znate da je danas istek mjera. Mi ćemo ih danas produžiti – rekao je Božinović, rekavši kako su mjere u nekoliko županija već sada stroge te će situaciju nastaviti pratiti te na toj razini donositi odluke.

– Opcija strožih mjera nije isključena. Možda jest trenutno na nacionalnoj razini, ali imate županije koje same donose mjere. Nema puno logike da se donosi nacionalna mjera koja će biti stroža tamo gdje ne treba – dodao je Božinović.

Između ostaloga, načelnik smatra kako više neće biti problema s brojem dostupnog cjepiva. Također, prema njegovim riječima, nema razloga mijenjati odluke u vezi školstva, odnosno održavanja nastave.