21.8 C
Koprivnica
Subota, 3. lipnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ISTUP ZASTUPNIKA

Branko Hrg poručuje zagrebačkim tržnicama: Omogućite prodaju OPG-ovima iz križevačkog kraja
B

Za OPG-ove koji dolaze iz susjednih županija nema obavijesti, stoga su, smatra Branko Hrg, OPG-ovi izvan Zagreba diskriminirani.

Ne propustite

Temeljem molbe poljoprivrednih proizvođača s područja Križevaca i općina Gornja Rijeka, Kalnik, Sv. Petar Orehovec i Sv. Ivan Žabno saborskom zastupniku Branku Hrgu, isti je danas u Hrvatskom saboru iznio njihov problem vezan uz prodaju na zagrebačkim tržnicama.

Hrg je istaknuo problem kojeg ima oko 200 OPG-a s navedenog područja. Naime,Tržnice Zagreb izdale su obavijest vezanu uz rad, samo za OPG-ovce s područja grada Zagreba, i to one koji imaju Certifikat Udruge hrvatskih tržnica. Za OPG-ove koji dolaze iz susjednih županija nema obavijesti, stoga su, smatra Branko Hrg, OPG-ovi izvan Zagreba diskriminirani.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Obiteljska poljoprivredna gospodarstava iz križevačkog područja desetljećima opskrbljuju Zagrepčane i Zagrepčanke svojim proizvodima, i desetljećima ubuduće će to raditi – rekao je Hrg, stoga bi, mišljenja je, Tržnice Zagreba i zagrebački Civilni stožer trebali omogućiti OPG-ovima iz križevačkog kraja da prodaju svoje proizvode, uz osiguranje svih mjera sigurnosti i predostrožnosti.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

treća nl sjever

Križevčani rasturili Viroviticu i zasluženo slave naslov, Virovci ispali u šokantnoj završnici, Ludbreg im pobjegao za bod

Ludom završnicom okončana je još jedna sezone u Trećoj NL Sjever. Uoči zadnjih 90 minuta otvoreno je bilo pitanje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti