GALOVIĆEVE JESENI

Brojni uspješni književnici ponovno konkuriraju za Nagradu Fran Galović

Dobitnik nagrade Fran Galović bit će proglašen krajem listopada u Koprivnici na zatvaranju 26. Galovićeve jeseni.

15:30h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Pristiglo je 45 knjiga na ovogodišnji natječaj za Nagradu Fran Galović za najbolju knjigu na temu zavičaja i/ili identiteta.


Konkurenciju čine književne uspješnice poput Proslave Damira Karakaša, Divlje Guske Julijane Adamović ili djelo Otac od bronce Gorana Tribusona. Uz spomenute pisce tu su i, primjerice, Borivoj Radaković, Veljko Barbieri, Slobodan Šnajder ili Nebojša Lujanović. Naravno, sudjeluju i manje poznati autori te za nagradu konkuriraju knjige pisane kajkavštinom i čakavštinom.

Dobitnik Nagrade Fran Galović bit će proglašen krajem listopada u Koprivnici na zatvaranju 26. Galovićeve jeseni. Uz prosudbeno povjerenstvo za dodjelu nagrade, koje ove godine čine Julijana Matanović, Mario Kolar kao predsjednik i Matija Ivačić, o dobitniku će ponovno moći glasovati i čitatelji u knjižnicama u širem Galovićevu zavičaju, odnosno u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Virju i Ludbregu te knjižnici Sveučilišta Sjever u Koprivnici.

Organizator nagrade i festivala, koji se organiziraju u čast prerano preminulog književnika hrvatske moderne Frana Galovića (1887. – 1914.), rođenog u Peterancu kod Koprivnice, je Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika, a glavni podupiratelji su Grad Koprivnica i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Popis svih knjiga pristiglih na natječaj za Nagradu Fran Galović 2019. dostupan je ovdje.

čitam...