23.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Brošura “Utvrde i dvorci” predstavljena javnosti
B

Ne propustite

S predsavljanja brošure // foto: Koprivnica.hrUtvrde i dvorci nova je brošura koju su u Koprivnici promovirali predstavnici turističkih zajednica gradova Čakovec, Jastrebarsko, Karlovac, Koprivnica, Krapina, Samobor, Sisak, Varaždin, Velika Gorica i Zagreb.

U brošuri su predstavljene utvrde iz 15. i 16. stoljeća, rekao je glavni i odgovorni urednik, direktor Turističke zajednice Grada Koprivnice Renato Labazan.

– Brošura je turistička. Međutim ako malo bolje pogledate onda ćete vidjeti da je izuzetno edukativna što se povijesnog dijela tiče i što se baštine ovog dijela Hrvatske tiče. Ideja mi je bila da ono što smatram da je najvrednije, i turistički – ne samo baštinski najvrjednije a što nije dovoljno apostrofirano, da se pokaže konačno u jednoj brošuri i to kroz horizontalno povezivanje turističkih zajednica gradova, u biti su to većinom središta županija – pojasnio je Labazan.

Dvorci i utvrde središnje i sjeverne Hrvatske izuzetan su turistički potencijal, ocijenila je Nevenka Fuchs iz Turističke zajednice Grada Zagreba istaknuvši da je riječ o atraktivnom turističkom proizvodu, osobito za zahtjevnije inozemne turiste dubljeg džepa no moramo se dodatno angažirati.

– Trebamo se još bolje udružiti i surađivati i zajednički možda tražiti i naći načina kako dobiti sredstva iz evropskih fondova kako bismo te neke utvrde stavili u bolje stanje. Tada bismo ih mogli bolje valorizirati i u svakom slučaju je to nešto što je atrakcija – na predstavljanju brošure rekla je Nevenka Fuchs.

Brošura je tiskana na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom i mađarskom jeziku, a svih 45.000 kuna osigurala je Hrvatska turistička zajednica.

tekst: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Potpisivanje ugovora

Županija osigurala 300.000 eura za postavljanje solara na domove, Lončar: Ovo je lijep iznos za mladu obitelj, puno ćemo uštediti

Koprivničko-križevačka županija osigurala je gotovo 300.000 eura za 102 korisnika koja su postavili fotonaponske elektrane na svoje domove. U prostorijama...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×