12.9 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
evo i njih

Brza cesta u žiži javnosti, Golubić opleo po Lackoviću, Soboti, Korenu i svima ostalima: Županija je 13. prase Vlade RH, imali smo svoje hrebake pa nisu ništa napravili
B

Kada su zadnji metri napravljeni, SDP je bio na vlasti u Hrvatskoj, od tada slušamo samo lažna obećanja, a daje ih župan Koren. Nemam ništa osobno protiv njega, mislim da lažu i njega i očito je da nema otvorena vrata u Plenkovićevoj Vladi, kaže Golubić

Ne propustite

Priča o brzoj cesti, odnosno kraku od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog, sigurni smo, gotovo svima već ide na živce. Kroz godine smo shvatili da se građanima baca pijesak u oči, a sve ono što su nam govorili iz Županije, Hrvatskih cesta, izvođača radova pa i pojedinačno brojni političari pokazalo se kao laž.

Radnika, lopata, mehanizacije još uvijek nema, a sve to, očito, dozlogrdilo je i županijskim SDP-ovcima, koji su se danas okupili u Koprivnici i prozvali sve i svakoga. Prednjačio je u tome Tomislav Golubić, kojemu su ‘lojtru držali’ Ivana Kuštrak, potpredsjednica ŽO te Ivan Sabolić i Zdravko Brljek, načelnici Legrada i Novigrada Podravskog. Kako je Golubić na početku naglasio, kao najjača stranka u županiji imaju obavezu ukazati na probleme, a brza cesta je jedan od njih. Posebno ih je razljutilo to što su radovi prema Bjelovaru svečano otvoreni, a riječ je o dionici za koju je nabava provedena nakon one prema Kloštru Vojakovačkom i koja je od naše skuplja jedno 50 posto.

– Želimo pozvati lokalni i nacionalni HDZ da prestanu lažnim obećanjima mazati oči stanovnika ove županije i da prestanu slati ljude u Koprivnicu samo kada treba od Podravke uzeti dividendu ili dobit, odnosno staviti svoje ljude u NO. Svi oni konstantno nam lažu, a lažu i pojedinci koji su četiri godine bili HDZ-ovi žetončići i govorili da je to dobra stvar za našu županiju, a ispada da su samo oni imali koristi od toga ili neki podobni član njihove stranke. Ti isti sad pokušavaju mutiti vodu izjavama i prijedlozima o brzoj cesti, a ne znaju ništa o tome – poručio je Golubić, pritom misleći na Lackovića, koji je prije nekoliko dana savjetovao Koprivnicu i Županiju u vezi problematike s brzom cestom.

Golubić: HDZ-ovi žetončići nisu donijeli ništa dobrog ovoj županiji

Rekao je Golubić da u Koprivnici i županiji upravo SDP dobiva najviše glasova pa se stoga pita je li to razlog da nas se marginalizira i kažnjava i je li to način vladanja Vlade RH.

– Dosta je takvih politika, dosta je da naša županija bude 13. prase Vlade RH. Ako do sljedeće sjednice Županijske skupštine ne počnu radovi na brzoj cesti do Kloštra Vojakovačkog, SDP će predložiti usvajanje zaključka za brzu cestu kojim ćemo od Vlade tražiti odgovore i reakciju. Kada su zadnji metri napravljeni, SDP je bio na vlasti u Hrvatskoj, od tada slušamo samo lažna obećanja, a daje ih župan Koren. Nemam ništa osobno protiv njega, mislim da lažu i njega i očito je da nema otvorena vrata u Plenkovićevoj Vladi – mišljena je šef županijskog SDP-a.

brza cesta sdp
Foto: Vedran Tkalec

S obzirom na to da je nekoliko puta spomenuo žetončiće, pitali smo ga na koga tu točno misli, osim na Lackovića.

– Bio je tu Hrg, bio je tu Mađer, a bio je tu i Felak. Nitko od njih ništa nije uspio napraviti. Jasno je nama da Županija ne gradi tu cestu, ali ako je netko župan i ima izvršnu vlast, onda očekujemo da se bori za taj program. Županija je pravno vjerojatno napravila sve što je trebala, ali župan sa svojim dožupanom nije dovoljno napravio svojim lobiranjima, kao što je to napravio Hrebak. Imali smo i mi svoje hrebake pa ništa nismo uspjeli napraviti – naglasio je Golubić i dodao da Sobota pred Plenkovićem vjerojatno ne smije reći sve ono što bi htio, ali da na takav način HDZ jednostavno funkcionira.

Lackovićev prijedlog nije po zakonima RH

Pohvalio je šefa  Jakšića, koji, kako kaže, stalno lobira za brzu cestu, no SDP-ovi prijedlozi u Saboru ne prolaze, a na naš zahtjev osvrnuo se detaljnije i na Lackovićev prijedlog.

– Ako se radi o državnoj cesti, to je nešto što projektiraju Hrvatske ceste i tako velike radove mora odobriti ministarstvo. Jedinice lokalne samouprave nisu nikada išle u tom smjeru da plaćaju 10 milijuna kuna za projektiranje pa nećemo ni mi, jer drugi to sve besplatno dobivaju. Osim toga, ne može grad naručiti projekt za izgradnju državne ceste, jer to nije po zakonima RH – istaknuo je i za kraj pozdravio prijedlog da se ujedine sva tri gradonačelnika i u suradnji sa županom počnu lobirati još jače i žešće.

– Mi to apsolutno podržavamo i žao nam je što takve inicijative nisu došle ranije – zaključio je Golubić.

Ostali na konferenciji nisu rekli baš ništa, a sumnjamo da će išta značiti i ovo što je izdiktirao Golubić. Brza cesta neće još dugo doći do Kloštra, a kamoli Koprivnice, iako su se iz Hrvatskih cesta ovih dana javili s novim obećanjem kako radnici na teren dolaze do kraja listopada. Problem je u tome što im u ovoj županiji više nitko ne vjeruje…

brza cesta sdp
Foto: Vedran Tkalec
brza cesta sdp
Foto: Vedran Tkalec
brza cesta sdp
Foto: Vedran Tkalec
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slijetanje

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Teška nesreća, vatrogasci vadili vozača iz vozila, automobil potpuno smrskan

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije na relaciji između Rasinje i Prkosa. Kako doznajemo od našeg fotoreportera, sve hitne službe...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×