Želite li nešto slatko, a da je brzo gotovo bez puno pripreme, onda je ovaj tart savršen za vas.
Potrebno vam je oko 75 g badema, šest žlica šećera, oko 160 g brašna, ¼ žličice soli, oko 90 g hladnog maslaca, 350 g čokolade (50 posto kakaa), 300 ml slatkog vrhnja i jedna žličica ekstrakta vanilije.
Prvo zagrijte pećnicu na 180 kako bi bila spremna, a onda zamijesite tijesto.
– Sitno sameljite bademe. Pomiješajte ih s brašnom, šećerom i solju te dobro izmiješajte. Dodajte hladni maslac narezan na listiće i izradite rukama u mrvičastu smjesu. Prebacite tijesto u kalup pa utisnite u dno i uz rubove. Pecite otprilike 20 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju, pa pustite da se potpuno ohladi – pojašnjava 24sata.
Za kraj vam preostaje da zagrijete vrhnje za šlag i prelijete ga preko nasjeckane čokolade. Potom prelijte ganache preko ohlađenog prhkog tijesta i pustite da se hladi sat vremena. Možete poslužiti uz šlag ili pak neko svježe bobičasto voće.