Bučino ulje osvojilo gurmane

21:03h
0
Novi brend izvrsne je kvalitete / Foto: Davorka Gajari

Na 6. međunarodnom festivalu kulinarstva i vina (hotel Regent Esplanade Zagreb, 25.-26.11.2011.)) na Oleandar terasi hotela članovi Drava dokumentacijskog centra održali su multimedijalnu prezentaciju turističkog proizvoda “Lov na Dravske nemani” i prvu službenu javnu degustaciju novog suvenirsko-delicijskog “Crnog ulja Dravskih nemani”, uz pokroviteljstvo Hrvatskog radija i urednika Ivice Fodora.

Prezentirane prirodne ljepote Podravine, prikazana zrelost i sadržajnost turističko-avanturističkog proizvoda plovidbe Dravom, izazvale su veliku pažnju posjetitelja. Ali okus novog branda “Crnog ulja Dravskih nemani” svima je bila jedinstvena atrakcija. Punoća, bogatstvo mirisa i aroma crnog ulja kod svih je kušača izazvalo oduševljenje, kao i priča o Dravskim nemanima koja je, ustvari, priča o Podravini.

Posebno gode pohvale od predsjednice Udruge proizvođača crnog ulja Hrvatske Nives Lovrić koja je ponudila daljnu suradnju i potporu. Oduševljenje uljem nije krio ni Masterchef Mato Janković, koji je bez puno riječi jednostavno “smazao” duplu porciju uz poruku “Vidimo se na ljeto na Lovu i ostalim dravskim specijalitetima”. Čokolatijer iz Zadra, Dubravko Vitlov, proizvođač vrhunskih čokoladnih deserata (između ostalog i čokolade s maslinovim uljem), uzeo je uzorke s kojima će razviti čokoladu s uljem Dravskih nemani. Proizvođači maslinovog ulja iz Istre zainteresirani su za prezentaciju ulja kod njih.

Posebni dio priče o ulju je – sol. U proizvodnji je korišten Cvijet soli Ninske solane, a to je 1% najkvalitetnije posebno ručno brane soli. Cvijet soli, kao najkvalitetnija sol Mediterana, poseban je brandiran turistički i suvenirski proizvod.

Te je subote u Zagrebu zamirisala Podravina u svoj svojoj ljepoti. Uz prezentaciju odličnih vina  Marijana Grudića i nastupa Udruge cimbalista Hrvatske pod vodstvom Marka Šireca,  hotel Regent Esplanad taj je dan dobio i svoju 6. zvjezdicu.