9 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
velika pomoć

Čak 16 općina s područja županije povuklo 3,37 milijuna kuna za razvoj predškolske djelatnosti, Ž. Josić: Potičemo mlade ljude na ostanak u ruralnim područjima
Č

Njih 14 dobilo je 220 tisuća kuna, jedna 180 tisuća kuna, dok je Đelekovec dobio 110 tisuća kuna

Ne propustite

Brojne podravske općine kroz proteklih su se mjesec dana javno pohvalile dodijeljenim potporama za razvoj predškolske djelatnosti. Riječ je o natječaju raspisanom od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, koji je za ovu prigodu namijenio 20 milijuna kuna.

Ukupno 104 općine s područja RH mogle su se pohvaliti dobivenim sredstvima, a među njima i 16 s područja Koprivničko-križevačke županije, koje su povukle ukupno 3,37 milijuna kuna. Njih 14 dobilo je 220 tisuća kuna, jedna 180 tisuća kuna, dok je Đelekovec dobio 110 tisuća kuna.

Načelnici svih općina okupili su se prošlog tjedna na svečanom uručivanju Ugovora, gdje je rečeno da je ove godine, u odnosu na lani, dodatno povećan iznos financijske potpore. Za one razvrstane od I. do IV. skupine po indeksu razvijenosti namijenjeno je 18,5 milijuna kuna, dok je 1,5 milijuna kuna rezerviran za općine razvrstane od V. do VIII.

– Cilj ove mjere je osiguravanje rada dječjih vrtića koje bi zadovoljilo potrebe obitelji s djecom rane i predškolske dobi i olakšalo usklađivanje privatnog i poslovnog života roditelja. Na taj način potičemo mlade obitelji na ostanak u svojoj životnoj sredini, prvenstveno u ruralnim i slabije razvijenim područjima u kojima je nedostupnost predškolskog odgoja veliki problem – istaknula je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić.

Nema sumnje da će dobivena sredstva uvelike olakšati rad vrtićima s našeg područja, a koje sve općine su dobile naknadu i u kojem iznosu pogledajte u nastavku.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Parlamentarni izbori 2024.

[PRVI NESLUŽBENI REZULTATI] Ni HDZ ni SDP nemaju sigurnu većinu za formiranje Vlade, evo koliko tko ima mandata

Državno izborno povjerenstvo objavilo je prve neslužbene rezultate parlamentarnih izbora. Dosad je obrađeno 24,25 posto biračkih mjesta, a ovo je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×