KORONAVIRUS

Capak: Restrikcije ne završavaju dobro, javljaju mi se ljutite mladenke

Podsjetio je i kako je sada dopušteno okupljanje 300 uzvanika na zatvorenom, a 500 na otvorenom.

09:19h
0

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je danas u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska kako je karantena dobra, ali neodrživa te da se moramo se naviknuti na suživot s koronavirusom.


– Sa psihološkog, gospodarskog, svakog stajališta ne može karantena dugo trajati, i zbog toga se moramo naviknuti na suživot, držati se mjera i, kao što kaže ovaj drugi naziv te strategije, plesati s virusom koliko je to moguće – rekao je Capak.

Rekao je i da se razgovara o produljenju vremena posjeta roditelja djeci u bolnicama sa dosadašnjih 15 minuta te kako rade na tome da bolnice za to stvore uvjete.

– Neka roditelji razmišljaju u tom smjeru da mi već razgovaramo o tome da tu situaciju promijenimo, da bolnice stvore uvjete da je to moguće napraviti bez nekog velikog rizika ulaza virusa u zdravstvenu ustanovu – rekao je Capak u HTV-ovoj emisiji “Dobro jutro Hrvatska”.

Na pitanje hoće li se uvoditi restrikcije rekao je da sve stoji na stolu i da o svemu razgovaraju, ali da one nikad ne završavaju dobro, već stvaraju revolt, pa smatra da je edukacija bolje rješenje.

Capak je priznao da je, iako nikad nije govorio o zabrani vjenčanja već o smanjenju broja uzvanika na njima, dobio stotinjak mailova ljutitih mladenki.

– Čim smo spomenuli da ćemo smanjiti broj (uzvanika) na vjenčanjima, iako bar ja nikad nisam rekao da ćemo zabraniti vjenčanja, dobio sam već 100-tinjak mailova od ljutitih mladenki i organizatora takvih evenata. Neki su pristojni pa apeliraju, ali neki su bezobrazni i prijeteći – rekao je Capak.

Podsjetio je i kako je sada dopušteno okupljanje 300 uzvanika na zatvorenom, a 500 na otvorenom.

 

čitam...