dodatnih 1000 kuna

Carlsberg Croatia svoje zaposlenike nagrađuje s 3500 kuna uz dodatnih 600 kuna kao dar za dijete

Carlsberg Croatia za svoje radnike osigurava i druge benefite. Tako svim zaposlenicima omogućava besplatne sistematske preglede koji naglašavaju važnost brige o zdravlju kao i prevencije bolesti. Zaposlenici imaju i povlaštene cijene za preglede i laboratorijske analize, a kompanija je ispregovarala mogućnost sistematskih pregleda po povoljnijim cijenama i za članove njihovih obitelji.

17:30h
0

Svi koji rade u kompaniji Carlsberg Croatia ove godine bit će nagrađeni Božićnicom u punom iznosu od 2.500 kuna, a zaposlenike svoje tvrtke management je posebno razveselio viješću o isplati posebnog bonusa. Naime, Carlsberg Croatia dodatno će ih nagraditi bonusom od 1 000 kuna.

Time će zaposlenici Carlsberg Croatia na blagdane otići s ukupno 3.500 kuna, a oni s djecom mlađom od 14 godina uz to će dobiti i dar za djecu u iznosu od 600 kuna.

– Vrlo nam je drago što naše radnike možemo nagraditi za doprinos koji su dali rastu našeg najvažnijeg brenda, Pan piva. Ova mogućnost pojavila se zahvaljujući promjeni zakonskih propisa, a kako su upravo naši radnici temelj uspjeha kompanije, naravno da smo napravili sve što je u našoj moći da im zahvalimo za njihov predan rad – rekla je predsjednica uprave Carlsberg Croatia, Helle M. Petersen.

Carlsberg Croatia za svoje radnike osigurava i druge benefite. Tako svim zaposlenicima omogućava besplatne sistematske preglede koji naglašavaju važnost brige o zdravlju kao i prevencije bolesti. Zaposlenici imaju i povlaštene cijene za preglede i laboratorijske analize, a kompanija je ispregovarala mogućnost sistematskih pregleda po povoljnijim cijenama i za članove njihovih obitelji. Osim toga, za svoje radnike pivovara sufinancira i obroke, osigurava rođendansko i besplatno kvartalno pivo, pomaže kupovinu pomagala za vid i dr.

– Brojni su načini na koje nastojimo svojim radnicima uzvratiti za njihov trud i odanost. Bilo da se radi o ulazu na bazene ili jubilarnoj nagradi, postoje mali i veći benefiti rada za kompaniju. Ono što je nama važno je da radnicima pokažemo da ih cijenimo – zaključila je Helle M. Petersen.

Loading...