KORONAVIRUS

Četiri nova slučaja zaraze u Hrvatskoj, svi su iz iste županije: “Ovo je dokaz da priča nije završena”

Podsjetimo, jučer su javnost obavijestili o dvama novim slučajevima.

14:10h
0
Corona Virus ilustracija
Foto: ilustracija / twenty20

Stožer civilne zaštite RH danas nije održao redovnu konferenciju za novinare, već su na svojoj službenoj stranici objavili podatke za posljednja 24 sata.

Prema izvješću, evidentirana su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Svi novooboljeli dolaze iz Brodsko-posavske županije.

Kako piše jutarnji.hr, Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije odmah je održao izvanrednu konferenciju za medije. Objasnili su kako je u trima slučajevima riječ o kontaktu prethodno pozitivne osobe, dok je četvrti povratnik iz Njemačke gdje je bio s još dvoje radnika iz iste županije. Ostali su iz drugih dijelova Hrvatske. Dok troje ima blažu kliničku sliku, četvrta mlađa i pozitivna osoba bit će, vjerojatno, hospitalizirana.

– Ovo je dokaz da još nije završena priča s COVIDOM-19. Kada se vratite iz stranih zemalja treba ograničiti kontakt na 14 dana i izlaziti samo onda kada je potrebno. Slučajevi koji se događaju pokazuju da se treba držati preporuka Zavoda za javno zdravstvo – rekao je epidemiolog i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković, dodavši kako očekuju nove pozitivne među kontaktima.

Ukupno su, dakle, u Hrvatskoj dosad zabilježena 2232 slučaja. Oporavilo se 1967 osoba, a preminulo 96 od čega je jedna u posljednja 24 sata, i to u KBC-u Split. Testirano je 55 800 osoba, od čega 980 u posljednja 24 sata. Hospitaliziranih je dvoje manje, što znači da je 120 osoba trenutno na bolničkom liječenju. Na respiratoru je deset pacijenata.

Podsjetimo, jučer su javnost obavijestili o dvama novim slučajevima.

čitam...