19.9 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Bakterije

Cijeli život pogrešno peremo gaćice?! Liječnica je otkrila pravi način
C

Također, ona smatra da donje rublje koje se pere na nižim temperaturama nikako ne bi trebalo prati sa drugim stvarima.

Ne propustite

Čini se da mnogi ljudi odijevaju prljavo donje rublje iako su uvjereni da je oprano i čisto, tako barem tvrdi dr. Lisa Ackerley. Kaže da je pranje klasičnim načinom u perilici rublja često pogrešno, ukoliko temperatura pranja nije dovoljno visoka.

Preniske temperature ne unište sve bakterije na gaćicama te one zapravo nakon pranja nisu posve čiste, a ponovno ih se stavlja na najintimniji dio tijela. Također, ona smatra da donje rublje koje se pere na nižim temperaturama nikako ne bi trebalo prati sa drugim stvarima.

Pranje gaćaica

– Svako pranje gaća na temperaturi nižoj od 60 stupnjeva neće ubiti bakterije. Nikako ne perite donje rublje sa kuhinjskim krpama i ručnicima na nižoj temperaturi, jer takve krpa ne želite blizu svoje kuhinje – pojasnila je.

Ukoliko iz nekog razloga rublje ne možete prati na višim temperaturama, dr. Ackerly predlaže dodavanje antibakterijskih sredstava namijenjenih pranju rublja koja uništavaju do 99 posto bakterija, prenosi 24sata.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Festival malih kolača

FOTO/VIDEO Virje je metropola za ljubitelje slatkog, nikad veća Prkačijada dovela goste iz cijelog svijeta

Počela je 9. Virovska prkačijada, prvi europski festival malih tradicijskih kolača, a Virje je ovoga vikenda metropola za sve...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×