dobra vijest

Cijena dnevne parkirališne karte iznosit će najviše 30 kuna

11:19h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Prema prijedlogu Grada Koprivnice, o kojem će se u ponedjeljak, 8. veljače, raspravljati na sjednici Gradskog vijeća, dnevna karta za prvu zonu trebala bi iznositi 30 kuna, a za drugu i treću zonu 20 kuna, umjesto dosadašnjih 80 kuna.

Koprivničanci bi uskoro trebali plaćati značajno manju cijenu dnevne karte za parkiranje na javnim koprivničkim parkiralištima.

Prema prijedlogu Grada, o kojem će se u ponedjeljak, 8. veljače, raspravljati na sjednici Gradskog vijeća, dnevna karta za prvu zonu trebala bi iznositi 30 kuna, a za drugu i treću zonu 20 kuna, umjesto dosadašnjih 80 kuna.

– Ovu postojeću cijenu dnevne karte nije moguće opravdati ni time da je to karta koja vrijedi 24 sata. Naime, u drugoj zoni sat parkiranja je dvije kune i kada bi i prihvatili da se naplati 24 sata, a naplata parkiranja provodi se samo 10 sati tijekom dana, a ne 24, to bi iznosilo 48 kuna, a ne 80 – istaknuo je u svom prijedlogu Darko Tetec, gradski vijećnik iz redova laburista.

Iako je ovakav prijedlog Grada na tragu Tetecovih zahtjeva, ipak nije prihvaćen njegov prijedlog da se dnevna karta zamijeni jednosatnom ili višesatnom jer Vesna Želježnjak, koprivnička gradonačelnica, smatra da se s takvom odlukom treba “čekati do donošenja propisa na nacionalnoj razini koji će regulirati opća pravila ponašanja u organizaciji prometa u mirovanju”.

Isto tako, cijena kazne za one koji parkiraju bez kupljene karte u prvoj zoni i dalje će iznositi 80 kuna, a za drugu i treću zonu 70 kuna.

Ukoliko gradski vijećnici prihvate ovaj nacrt promjena doći će i do smanjenja mjesečne karte za fizičke i pravne osobe i to za čak 50 posto. Umjesto dosadašnjih 400 kuna pravne osobe izdvajat će 200 kuna mjesečno, a fizičke umjesto 200 kuna, 100 kuna mjesečno.

Isto tako, predlaže se i novi režim plaćanja parkiranja na parkiralištima u Ulici Mihovila Pavleka Miškine i Dugoj ulici za koje bi mjesečna karta iznosila 30 kuna, a na taj način bi zaposlenici koji rade u užoj gradskoj jezgri, a stanuju u rubnim dijelovima grada, povoljnije parkirali.

 

čitam...