12.6 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zagrebačka burza

Cijena Podravkine dionice danas bilježi veliki rast, investitor: Ne bi trebalo čuditi ako dođe i do 1000 kuna
C

Prema podacima Zagrebačke burze, jučerašnji promet dionicama Podravke iznosio je 10 milijuna i 600 tisuća kuna, dok je danas već do 13 sati prošao deset milijuna.

Ne propustite

Cijena Podravkine dionice danas je skočila na najviše 724 kune, a trenutno iznosi 690 kuna, no zbog velikog se prometa mijenja iz minute u minutu. Prosječna cijena do podneva bila je 704,76 kuna.

Još jučer je dionica vrijedila 644 kune, a njihova je cijena počela rasti nakon kupovanja velikih paketa dionica od strane Mesne industrije Braća Pivac.

Prema podacima Zagrebačke burze, jučerašnji promet dionicama Podravke iznosio je 10 milijuna i 600 tisuća kuna, dok je danas već do 13 sati prošao deset milijuna. Za usporedbu, prosječni je dnevni promet dionicama Podravke ispod pola milijuna kuna, često i znatno manje.

Više o živahnoj trgovini dionicama koja se događa ovih dana, pitali smo stručnjaka i investitora, upoznatog s ovom temom, koji nam je rekao svoje viđenje ove nesvakidašnje situacije.

– Interes je takav da ne bi trebalo čuditi ako cijena dođe i do 1000 kuna. U opticaju ima puno novaca, vlada strah od inflacije i ljudi, laički rečeno, trpaju bilo što u bilo što, kupuju se nekretnine, dionice i rastu cijele svega. Vrijednost se ulaže u nešto, da ne ostane na papiru – kazuje.

Postavlja se pitanje koje se logički poteže, hoće li doći do preuzimanja, a naš sugovornik mišljenja je da se to neće dogoditi preko noći.

– Tada cijena dionice neće biti ispod 1500 kuna. Teoretski je moguće preuzimanje, no za sada tu nema ništa konkretno – špekulira on, govoreći nam svoje vlastito mišljenje.

Iz Zagrebačke su burze poslali upit u Podravku o postojanju povlaštenih informacija, vezano za povećanu volatilnost u trgovini dionicama Podravke.

– Društvu nisu poznate nikakve nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi mogle utjecati na nastanak povlaštenih informacija koje bi mogle imati za posljedicu promjenu cijene predmetnih dionica, a da ne proizlaze iz informacija koje su općepoznate ili koje su ranije dostavljene Zagrebačkoj burzi – odgovorili su iz Podravke.

 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Simbolične kazne

Poznati detalji sukoba na benzinskoj u Koprivnici, dečko s Lenišća zakačio se s dva Brazilca, evo zašto…

Bilo je dosta napeto u "gluho" doba noći u listopadu na benzinskoj postaji u Kolodvorskoj u Koprivnici. Naime, oko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×