dan mimoza diljem županije

Članice Lige protiv raka prikupile 10.000 kuna

19:03h
0
Dan mimoza u Koprivnici // Foto: Liga protiv raka Kckzz

Akcija se održala već devetu godinu zaredom, prepoznatljiva je i građani su se, kao i uvijek, odazvali u velikom broju te je ukupno prikupljeno 10.000 kuna – rekla nam je Marija sačer, predsjednica Lige.

Na središnjim trgovima u Đurđevcu, Koprivnici i Križevcima te u Virju, u subotu je u organizaciji Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije i klubova Agata Križevci i Narcisa iz Đurđevca obilježen nacionalni Dan borbe protiv raka vrata maternice, popularno nazvan Dan mimoza.


Prodajom mimoza i dijeljenjem edukativnih materijala želi se skrenuti pozornost na prevenciju te vrste raka, od koje danas ne bi trebala umrijeti ni jedna žena.

– Akcija se održala već devetu godinu zaredom, prepoznatljiva je i građani su se, kao i uvijek, odazvali u velikom broju te je ukupno prikupljeno 10.000 kuna – rekla nam je Marija sačer, predsjednica Lige.

Novac će biti uložen u edukaciju o spolno odgovornom ponašanju koje se već sedam godina održava u županijskim školama, za učenike i roditelje.

Građani su i na štandovima mogli čuti informacije o prednostima preventivnih programa raka vrata maternice, ginekološkim pregledima za žene od 25 do 65 godina i cijepljenju protiv humanog papiloma virusa (HPV) za djevojčice i mlade žene.

Dan mimoza obilježen je u sklopu Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice, a tijekom dana brojni su građana dali dobrovoljni prilog za ovu hvalevrijednu akciju.

čitam...