ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA

Članovi Foto-kino kluba Picok izlagali su na brojnim međunarodnim izložbama i vlasnici su prestižnih nagrada i priznanja

Održana je godišnja skupština Foto-kino kluba Picok Đurđevac, a na njoj su prezentirane realizirane aktivnosti u prošloj godini, a donesen je i plan rada za 2020. godinu.

09:30h
0
Foto: djurdevac.hr

Održana je godišnja skupština Foto-kino kluba Picok Đurđevac, a na njoj su prezentirane realizirane aktivnosti u prošloj godini, a donesen je i plan rada za 2020. godinu.


U prošloj godini đurđevački su fotografi marljivo bilježili brojne priredbe i događanja u Đurđevcu koje je organizirala Turistička zajednica grada Đurđevca, priredili jednu klupsku izložbu, dvije samostalne izložbe svojih članova, organizirane su foto-radionice i druženja. Članovi Foto-kino kluba sudjelovali su na velikim međunarodnim izložbama diljem svijeta i osvojili prestižne nagrade i priznanja.

Na godišnjoj skupštini foto-kino kluba bio je nazočan i gradonačelnik Hrvoje Janči, koji je pohvalio rad kluba i naglasio da je suradnja Grada i ove udruge bila solidna, kao i da postoje projekti na kojima se u narednom razdoblju može aktivno uključiti i foto-kino klub.

Foto: djurdevac.hr

Željko Car je u 2019. godini sudjelovao na 35 izložbi u inozemstvu i u Hrvatskoj, od toga na 30 međunarodnih izložbi pod pokroviteljstvom FIAP-a, Međunarodne federacije fotografske umjetnosti. Na njima mu je odabrano 87 fotografija za izlaganje, a osvojio je ukupno 13 nagrada i priznanja. Najvažnije nagrade su zlatna medalja Fotografskog saveza Amerike na izložbi u Indiji, zlatna medalja Fotografskog saveza Indije na izložbi u Indiji, četiri puta osvajao je u prošloj godini nagradu “plavu traka” FIAP-a, diplomu za fotografiju u Bosni i Hercegovini, zlatnu medalju srebrnu medalju i diplomu na izložbi u Koprivnici, diplomu u Rijeci i drugu nagradu na natječajnoj nacionalnoj izložbi fotografskih kolekcija, Salonu fotografije u Vinkovcima.

Ivan Hećimović ostvario je u prošloj godini doista impresivne rezultate. Sudjelovao je na 36 međunarodnih izložbi sa više od 80 različitih fotografija i osvojio je ukupno sedam nagrada. Osvojio je FIAP-ovu zlatnu medalja u Poljskoj i ujedno je bio i najbolji autor na toj međunarodnoj izložbi, FIAP-ova srebrna medalja u Sloveniji, Zlatna medalja Salona fotografije u Švicarskoj, brončana medalja Salona fotografije u Danskoj, FIAP-ova plava traka u Turskoj, počasno priznanje u Kini, a jedna je njegova fotografija uvrštena je u  kolekciju Hrvatskog fotosaveza za izložbu  u Španjolskoj.

Foto: djurdevac.hr

Ivan Nemet sudjelovao je na nekoliko međunarodnih izložbi, a na izložbama u Argentini osvojio je dva počasna priznanja i dobio medalje organizatora izložbe, a Mato Zeman sudjelovao je na međunarodnim izložbama u Srbiji, Makedoniji, Indiji i Kini, te na FIAP-ovom bijenalu fotografije u Španjolskoj u kolekciji Hrvatskog fotosaveza.

Još je nekoliko članova ovog kluba u 2019. godini sudjelovalo na izložbama u našoj zemlji, u Rijeci, Zagrebu, Motovunu, Lovreču, Kukljici i Koprivnici, a to se odnosi na članove Anđelu Lenhard-Antolin, Nenu Dijanošić, Veljka Miletića i Zvonimira Šiptara.

Na Skupštini su usvojene izmjene i dopune Statuta, a za novog tajnika kluba izabran je Dražen Mikuldaš.

Foto: djurdevac.hr

čitam...