crveni križ Koprivničko-križevačke županije

Članovi interventnih timova Crvenog križa posjetili Pag, sudjelovali na edukaciji i treningu

Sudjelovalo je 37 članova.

15:02h
0
Foto: Zdravko Janković

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije organiziralo je edukaciju za članove Županijskog interventnog tima. Održala se od 3. do 7. rujna u Dječjem odmaralištu Križevci u Pagu.

Članovima gradskih interventnih timova Koprivnice, Đurđevca i Križevca obratile su se Đurđica Trbus predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije i Adela Sočev, ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije i GDCK Koprivnica, i pritom zahvalile svim članovima interventnih timova na dosadašnjem trudu i zalaganju te istaknule veliku važnost volontera u djelovanju društava Crvenog križa naše županije u redovnim djelatnostima te uvjerenje u spremnost svih volontera članova interventnih timova za djelovanje u izvanrednim situacijama.

– Naši volonteri bili su izuzetno aktivni od prvog dana ove godine koju su dočekali na već pomalo zaboravljenom području Sisačko-moslavačke županije koju je pogodio razoran potres protekle godine. Prvih nekoliko mjeseci iznimno mnogo vremena proveli su pomažući tamošnjem stanovništvu, a usporedo s terenom krajem ožujka priključili su se na akcijama masovnog cijepljenja u sportskim dvoranama u sva tri grada. Svi naši volonteri velikog srca odradili su sate i sate volonterskog rada pomažući potrebitima i zajednici u kojoj živimo, stoga su itekako zaslužili petodnevni boravak na Pagu. Vrijeme su iskoristili za prisjećanje na sve aktivnosti, analizu rada i djelovanja interventnog tima te podsjećanje na niz zakona, pravilnika i odredbi koje su vezane uz Crveni križ i volonterstvo. Iskreno zahvaljujemo našim volonterima koji svoje vrijeme poklanjaju onima kojima je to potrebno – rekla je Adela Sočev, ravnateljica.

Na edukaciji i treningu sudjelovalo je 37 članova županijskog i gradskih interventnih timova.

Foto: Zdravko Janković
Foto: Zdravko Janković
Foto: Zdravko Janković
Foto: Zdravko Janković
Foto: Zdravko Janković
Foto: Zdravko Janković