22.3 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
održane radionice

Članovi županijske Udruge slijepih svjesni su važnosti neverbalne komunikacije, kroz program “Priprema, pozor, SAD” dobili potrebnu psihosocijalnu podršku
Č

Također, radili smo na učenju aktivnog slušanja u komunikaciji s drugima, kao i na pravilnom odašiljanju poruka koje želimo prenijeti sugovorniku - poručili su iz Udruge

Ne propustite

U sklopu trogodišnjeg programa “Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni)!” završen je 3. ciklus komunikacijskih radionica koje je provodila Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije.

Četiri radionice planirane za drugu programsku godinu održane su u Koprivnici gdje su članovi s tog područja aktivno sudjelovali te kroz različite i zanimljive aktivnosti radili na poboljšanju komunikacijskih vještina, socijalnoj interakciji i uključenosti.

– Ove godine kroz različite vježbe prošli smo osvještavanje važnosti neverbalne komunikacije, a jedan od vrlo važnih dijelova neverbalne komunikacije za slijepe osobe je dugi bijeli štap. Osobe s ostatkom vida ponekad imaju otpor od uzimanja tog pomagala u ruke, koje im itekako pomaže, ne samo u kretanju već i raspoznavanju njihova oštećenja vida prema drugim ljudima koje sreću. Također, radili smo na učenju aktivnog slušanja u komunikaciji s drugima, kao i na pravilnom odašiljanju poruka koje želimo prenijeti sugovorniku – poručili su iz Udruge.

Spomenimo, cilj programa je pružiti osobama s oštećenjem vida, članovima Udruge, srednje i starije životne dobi iz pretežito ruralnih područja naše županije psihosocijalnu podršku kroz proširenje postojeće mreže usluga u lokalnoj zajednici, a time utjecati na veću samostalnost, neovisno življenje i bogatiji društveni i kulturni život.

Foto: Udruga slijepih KKŽ
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nije mu bilo spasa

FOTO I VIDEO // Strašna nesreća kod Koprivnice, motociklist na mjestu poginuo, oglasila se i policija!

Strašna prometna nesreća dogodila se nešto prije 19.30 sati na državnoj cesti u Reki kod Koprivnice. Kako doznajemo od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×