Čokolaterija Hedona iz Križevaca obogatit će svoju ponudu, uskoro kreće s proizvodnjom sladoleda sa sastojcima lokalnih proizvođača

0
Čokolaterija Hedona iz Križevaca obogatit će svoju ponudu, uskoro kreće s proizvodnjom sladoleda sa sastojcima lokalnih proizvođača
Dubravko Vitlov iskusni je čokolatijer // Foto: Facebook Dragutin Vitlov

Socijalno poduzeće Hedona, poznatije kao križevačka čokolaterija, uskoro će osim čokolade, početi s proizvodnjom sladoleda. Bit će to prava, domaća poslastica s obzirom na to da će biti pravljen od sastojaka lokalnih proizvođača.

Otkrio nam je to Dubravko Vitlov, novi tehnolog i dizajner čokolaterije koji je u Križevce u rujnu stigao iz Zadra.

Inače, Vitlov je iskusni čokolatijer koji je ovaj ‘slatki’ zanat istesao u Belgiji, a onda je s brušenjem nastavio radeći u vlastitom obrtu.

– Trenutno planiramo krenuti s manjim količinama proizvodnje sladoleda. Za prvi tren, bit će to eksperimentalna proizvodnja te će biti u ponudi samo u choco-baru. Onda ćemo vidjeti kako će biti prihvaćen pa ćemo u skladu s tim moći razmišljati o većim količinama ili pak veleprodajama – kazao nam je D. Vitlov.

Heodnin rad, kaže, prati od samih početaka i tada je već znao da ima veliki potencijal za opstani i uspjeti.

Dragutin Vitlov // Foto: Facebook D. Vitlova

– Imam bogatog iskustva u ovom poslu s obzirom na to da sam se među prvima počeo baviti čokolatijerstvom u Hrvatskoj. Danas imamo 15-tak obrta koji se bave proizvodnjom. S obzirom na to da je je Hedona socijalno poduzeće, može doći lakše do novaca do putem Fondova i tako se brže razviti. Ono što ja želim napraviti je to da čokoladu jače brendiramo, da bude prepoznatljiva u cijeloj zemlji. A onda želimo i da se proširi prodaja izvan granica Lijepe naše. To je neka moja vizija – kazao je Vitlov.

Ovaj rođeni Dalmatinac, svoje je more, grad Zadar, bez problema zamijenio s životom srcu Prigorja.

– Ma nemam problema s dolaskom. Moja je majka rođena Križevčanka. Tu mi živi i sestra, ujak… Nisam kao stranac u tuđini – našalio se Vitlov.

Upitali smo ga i u kojoj je fazi otvaranje choco-bara te nam je otkrio da je prostor opremljen u potpunosti i spreman z rad, no čekaju se samo potrebne dozvole nadležnih inspekcija.

Marljivi radnici križevačke čokolaterije Hedone // Foto: Mario Kos
Marljivi radnici križevačke čokolaterije Hedone // Foto: Mario Kos

Podsjetimo, Hedona je osnovana prije četiri godine na inicijativu Udruge osoba s invaliditetom iz Križevaca, na čelu s Petrom Gatarićem.

Većinu zaposlenih čine osobe s invaliditetom. Sva ostvarena dobit reinvestira se u zaposlenike, u razvoj njihovih kompetencija i njihovog zadovoljstva, u otvaranje novih radnih mjesta i tehnološki razvoj poduzeća kao i dopunu novih djelatnosti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Nema postova za prikaz

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime