nije šala

Covid autobusi cijepit će po selima, jedna podravska općina već pozvala mještane po doze: Potrebno je samo doći…

Koristi se samo cjepivo Pfizer. Mogu se doći cijepiti i osobe koje trebaju primiti drugu dozu Pfizer cjepiva.

14:28h
0
Foto: Općina Pitomača

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je na sjednici Vlade najavio cijepljenje u Covid autobusima.

Rekao je kako neke županije najavljuju uporabu takvih autobusa s kojim će cijepljenje biti dostupno i u ruralnim područjima.

Ideja je da se stanovnicima u manjim mjestima dođe do kućnog praga – pojasnio je ministar.

Tako će Virovitičko-podravska županija, odnosno općina Pitomača, organizirati COVID bus koji će obilaziti udaljenija županijska naselja s ciljem olakšavanja cijepljenja ljudi koji to žele.

Na područje općine Pitomača bus će doći u ponedjeljak, 14. lipnja, prema slijedećem planu:

Stari Gradac, društveni dom od 9 do 10 sati
Otrovanec, društveni dom od 10:30 do 11:30 sati
Velika Črešnjevica, društveni dom od 12 do 13 sati i
Turnašica, vatrogasni dom od 13:30 do 14:30 sati

Kako su najavili, žitelji ostalih naselja mogu doći na cijepljenje na bilo koju od navedenih točaka koja im je najbliža.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović na sjednici Kolegija načelnika i gradonačelnika u vezi COVID busa kazao je kako im je cilj do kraja lipnja procijepiti 50 posto odraslog stanovništva. najavio je, pritom, kako od idućeg tjedna na području Virovitičko-podravske županije kreće cijepljenje koje će se provoditi u COVID busu. COVID busom će se obići 49 naselja diljem Virovitičko-podravske županije.

– Ovo radimo zbog onih stanovnika koji ne mogu doći do Virovitice, Slatine, Orahovice, Pitomače i Voćina gdje se trenutno cijepi protiv COVIDA-19, pa će na ovaj način naši liječnici i medicinsko osoblje doći k vama – naglasio je župan.

U COVID busu, radnim danom, cijepit će se samo s Pfizer cjepivom.

Na sjednici Kolegija načelnika i gradonačelnika, uz predstavnike gradova i općina, bio je i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije dr. Miroslav Venus.

– Cijepljenje je neizmjerno važno, kako bi „život vratili u normalu“. U COVID busu, na kojem će jasno biti označeni sloganom Misli na druge, cijepi se, obići ćemo cijelu Virovitičko-podravsku županiju. U svakom naselju bit ćemo sat vremena. U svakom naselju bit ćemo sat vremena. Oni koji se žele cijepiti, ulazit će na prednja vrata autobusa gdje će im biti izmjerene tjelesna temperatura, potom će biti cijepljeni Pfizer cjepivom. Nakon cijepljenja će u stražnjem dijelu autobusa pričekati 15 minuta da se ne bi pojavile neke reakcije na cjepivo, te na stražnja vrata autobus otišli kućama. U našoj pratnji, cijelo vrijeme bit će i ekipa hitne medicinske pomoći. Za cijepljenje u COVID busu se ne treba naručivati, a cijepiti se mogu i stanovnici susjednih naselja onih naselja u kojima čemo boravili od 14. do 25. lipnja. Inače, ovaj način cijepljenja, na razini Hrvatske, će se prvi puta prakticirati u Virovitičko-podravskoj županiji – zaključio je Venus.

Cijepljenje će se obavljati svaki dan od 9 do 17 sati, izuzev 22. lipnja, kada je državni praznik. Oni koji u ovom intervalu od 14. do 25. lipnja dobiju svoju dozu cjepiva, drugu dozu će primiti krajem srpnja i početkom kolovoza.

čitam...