Culture Shock: Povodom Dana žena prikazuje se dokumentarni film „Posao snova“

10:31h
0
Dokumentarni film prikazuje se povodom Dana žena

U sklopu Međunarodnog kulturno-obrazovnog festivala Culture Shock koji se održava u Križevcima od 18. veljače pa sve do 16. travnja, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena u križevačkom Klubu kulture prikazat će se dokumentarni film “Posao snova”.

Film je nastao 2005. godine u koprodukciji kuće CKS Popravak iz Bosne i Hercegovine i zagrebačke Udruge B.a.B.e., koje su ujedno i podržavateljice 7. Kulturšoka. Film redateljice Danijele Majstorović prati dolazak djevojke sa sela u grad gdje ju otac predaje vlasniku televizije VIKOM kako bi se uključila u ženski orkestar. Djevojke ne znaju svirati, ali su mlade i lijepe te služe kao ukrasna pozadina pjevačima ili pjevačicama koji nastupaju u programu, pjevajući na playback. Prilagodba djevojke novoj sredini okvirna je priča filma.
Unutar nje se, preko razgovora s pjevačicama različitih generacija (od Bebe Selimović, Hanke Paldum i Lepe Brene do vrlo mladih djevojaka), analizira promjena načina funkcioniranja estrade i odnosa prema pjevačicama – kako su izgledale nekad i danas, gdje su i kako nastupale te tko ih je i kako promovirao.

Projekcija ovog zanimljivog dokumentarca počinje na sam Dan žena, u utorak, 8. ožujka u 20 sati u križevačkom Klubu kulture, uz slobodan ulaz.

Inače, sedmi po redu Culture Shock festival, bogatiji je od prethodnih, a u njegovom programu može se naći velik broj zanimljivih tribina, radionica, slušaonica, koncerata i ostalih događaja u kojima svatko može naći ponešto za sebe.

Kompletni program festivala možete pronaći na službenoj stranici www.c-shock.org/2011