24.6 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

D.Jeđud: ‘Nikad nisam tražio od učenika da me oslovljavaju s “gospodine profesore” ‘
D

Ne propustite

Na adresu naše redakcije pristigle su dvije reakcije nezavisnog vijećnika u koprivničkom Gradskom vijeću, Dragutina Jeđuda; jedna, u kojoj odgovara na posljednju reakciju Kulturnog vijeća, objavljenu jučer na Koprivnica.net-u; i druga, u kojoj odgovara na intervju s Marijanom Špoljarom objavljen 13. travnja u Glasu Podravine. Reakcije prenosimo u cijelosti.

 

Pravo lice

Nakon što gospodin Špoljar, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice nije uspio opravdati svu kulturnu i političku štetu koju je njegova Studija o osnivanju Muzejskog centra Hlebine s prijedlogom izdvajanja Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama iz sastava Muzeja grada Koprivnice i negiranja izrečenog i objavljenog (nikad demantiranog) zalaganja da se Podravski motivi i druge manifestacije maknu sa Zrinskog trga te ih naziva proščenjarskim i ruralnim, u Glasu Podravine od 13. Travnja 2012. godine u svom razgovoru s povodom iskazuje i svoje „pravo lice“.

U svom udarcu „ispod pojasa“ kaže da navodno od svojih učenika tražim da me oslovljavaju „gospodine profesore“. U svojih 18 godina rada u Srednjoj i Obrtničkoj školi u Koprivnici oduvijek sam stručni učitelj ugostiteljskog posluživanja. Ponosan sam na 16 generacija odškolovanih konobara i kuhara i nikada nisam tražio da me oslovljavaju gospodine profesore i uopće se ne osjećam manje vrijednim od profesora Špoljara.

Očito sam pogriješio što sam gospodina Špoljara prije nekoliko godina ugostio u svojoj klijeti jer zbrajanje etno predmeta, naknadno probuđena pamet ili možda respektabilne godine, očito mu stvaraju problem. Pouka, dovedi čovjeka u kuću pa ćeš vidjeti  kakav je. Osim ovih mojih kulturnih hendikepa spominje i kulturna događanja pa čak i nogometne utakmice na kojima me ne vidi. Danas sam posebno zadovoljan što neka događanja u našem Gradu nisam dijelio s gospodinom Špoljarom, a tako će biti i ubuduće. Moj malograđansko-licitarski koncept u kulturi kako ga gospodin Špoljar naziva, biti će mi sasvim dovoljan kada ću samoproglašene, nametnute, glasne kulturne veličine u ime šutljive većine moći podsjetiti da nisu sami i nedodirljivi. U svojoj dosljednoj nedosljednosti i nezahvalnosti, zaboravlja da sam njegovom Žutom dućanu u fazi odrastanja kao direktor hotela Podravina devedesetih godina bio dobar domaćin.

Na novom radnom mjestu gospodinu Špoljaru želim uspješan rad sa što manje futurističko-megalomanskih  teško ostvarivih projekata, a povijest ćemo i nadalje „falsificirati“ na Renesansnim festivalima, kao originalni, uopće prepoznatljivi turistički proizvod ne pitajući gospodina Špoljara.

Dragutin Jeđud

Nezavisni vijećnik Gradskog vijeća grada Koprivnice

 

U vezi navoda Kulturnog vijeća i bivše predsjednice potvrđujem da u cijelosti ostajem kod argumenata iz teksta objavljenog 11. travnja 2012. godine uz podsjećanje da se članci 5. i 13. Zakona odnose na Zakon o upravljanju Javnim ustanovama u kulturi od 2. studenoga 2001. godine i očito ne tumačimo isti Zakon.Sve navedeno iznio sam javno u nekoliko navrata na sjednicama Gradskog vijeća i Vaš odabranik u pomanjkanju argumenata isto kao i Vi onog drugog proglašavate lašcem i ne mislim Vam se ispričati.Nakon svega Vi biste se trebali nekome ispričati.

Dragutin Jeđud

Nezavisni vijećnik Gradskog vijeća grada Koprivnice

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Virovska prkačijada

FOTO/VIDEO Podravski političari pokazali kako se snalaze s tavom, natjecanje u pečenju palačinki bilo je vatreno

Veselo je na Virovskoj prkačijadi, devetom izdanju prvog europskog festivala malih tradicijskih kolača. Tome su pridonijeli i načelnici podravskih općina...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×