Savjeti zdravstvenih stručnjaka

Kako da vam pedesete budu nove tridesete saznajte na ovotjednim Zdravstvenim susretima

Cilj ovih zdravstvenih konzultacija je ukazati na važnost vježbanja, kretanja i slušanja savjeta zdravstvenih stručnjaka, kako bismo bili pokretni i zdravi i nakon pedesetih.

09:12h
0
Zdravstveni savjeti pod suncobranima // Ilustracija
Zdravstveni susreti pod suncobranima odlično su prihvaćeni // Arhiva

U pedesetima kreću zlatne godine, neki kažu i nova mladost. Istovremeno su pedesete osjetljive godine za ljudski organizam. U toj dobi više smo skloniji raznim bolestima nego inače, a naročito je osjetljiva za žene. Zato na vrijeme treba krenuti u prevenciju, a po potrebi i u snažnu borbu protiv bolesti.


Menopauza, osteoporoza, depresija – bolesti su koje se vrlo dobro mogu držati pod kontrolom, spriječiti i liječiti vježbom i kretanjem, a isto vrijedi i za puno teže bolesti današnjice.

Ovog petka, 25. kolovoza, u 10 sati očekuju nas još jedni Zdravstveni susreti pod suncobranima u suradnji s koprivničkom Općom bolnicom Dr. Tomislav Bardek.

– Mnogo možemo učiniti sami, samo trebamo voljeti svoje tijelo i htjeti nešto učiniti za sebe, a ako ne možemo sami, treba potražiti stručnu pomoć – poručuje nam Zdenka Kuzmić, prvostupnica fizioterapije i konzultantica na ovim zdravstvenim susretima.

Cilj ovih zdravstvenih konzultacija je ukazati na važnost vježbanja, kretanja i slušanja savjeta zdravstvenih stručnjaka, kako bismo bili pokretni i zdravi i nakon pedesetih.

Ona nas želi potaknuti da vježbamo, da se krećemo i slušamo savjete zdravstvenih stručnjaka, kako bi postali i ostali zdravi i nakon pedesetih.

Susreti će se održati na terasi ispred Knjižnice i čitaonice Fran Galović, a u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska.

Na svakom susretu sa zdravstvenim stručnjacima učenici i nastavnici usmjerenja za medicinske sestre/medicinske tehničare opće njege Srednje škole Koprivnica mjerit će zainteresiranim građanima krvni tlak, razinu šećera u krvi i indeks tjelesne mase, dok će knjižničari preporučivati knjižničnu građu na pojedine zdravstvene teme.

čitam...