18.2 C
Koprivnica
Petak, 12. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Damir Felak (HDZ) predsjednik Skupštine Koprivničko-križevačke županije
D

Ne propustite

090616-sjednica2-mNesuglasice, sukobi i prijevremeni odlazak 20 članova koalicije SDP-HNS obilježili su današnju konstituirajuću sjednicu Skupštine Koprivničko-križevačke županije, a po svemu što se događalo u gradskoj vijećnici za pretpostaviti je da će skupštinari takvu praksu komunikacije prakticirati i u buduće. Prve razlike u razmišljanjima pojavile su se kad je HDZ-ov Damir Felak predložen za predsjednika Županijske skupštine u ime svoje stranke te HSS-a, HSLS-a HSU-a i HP-a. Marinko Bagarić (koalicija SDP-HNS ) je kazao da to ne bi bilo pošteno prema biračima, jer je koalicija SDP-HNS pojedinačno najjača u županiji i stoga predsjednik Skupštine treba biti SDP-ov Stjepan Henezi. Nesuglasice su riješene tajnim glasovanjem, iz kojeg je Felak izašao kao pobjednik – dobio je 22 glasa, a Henezi 19. Tajno glasovanje je ujedno pokazalo neslogu unutar koalicije SDP-HNS, jer je jedan njezin član svoj glas dao Damiru Felaku. Uslijedio je izbor njegovih zamjenika, za koje su predlozeni Vlado Miklobušec (HDSS) i Ivan Vuk (HSS), na što se za riječ opet javio Marinko Bagarić:

– SDP je odbio ponudu da jedan član te stranke bude potpredsjednik Županijske skupštine, no zato predlažemo da «pravaš» Milan Bingula obnaša tu dužnost.

Bingula se zahvalio SDP-u, no odbio je prijedlog.

090616-sjednica3-mJavnim glasovanjem Miklobušić je dobio 28, a Vuk 35 glasova. Do novih nesuglasica između dvije političke struje došlo je kad je SDP-ov Nikola Novosel- Miška zatrazio da se mimo Poslovnika i Statuta na dnevni red sjednice uvrsti izbor novih članova upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe, u kojem bi uz njega bio i HDZ-ov Nikola Gregur. Skupštinari su opet javno glasovali i odbili Miškino trazenje, na što je klub vijećnika koalicije SDP-HNS zatrazio desetominutnu stanku. Po povratku su pokušali objasniti zašto su tražili pauzu, a kad im je to predjednik Skupštine Damir Felak zabranio napustili su Gradsku vijećnicu uz poruku da će se vratiti kad će druga strana biti spremna razgovarati o rješenju problema u Domu za starije i nemoćne osobe.

090616-sjednica6-mPrvu sjednicu Županijske skupštine obiljezili su i predstavnici stanara Doma za starije i nemoćne osobe. Prvo su prije početka sjednice skupštinarima dijelili fotokopije peticija koje su sa zaposlenicima Doma potpisali kako bi dali potporu Darku Ledinskom u borbi za ostanak na mjestu ravnatelja te apel u kojem iznose svoja mišljenja i zelje, a onda su sat i pol strpljivo čekali hoće li izbor novog Upravnog vijeća Doma doći na dnevni red. Otišli su kad i članovi koalicije SDP-HNS, uz komentare iz kojih je bilo vrlo jasno koliko su ogorčeni ponašanjem političara te izjave da će i oni jednog dana doći zivjeti na Lenišće.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×