24.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Dan bijelog štapa // Udruga slijepih mirnim prosvjedom upozorila na probleme
D

Ne propustite

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije danas je obilježila Međunarodni dan bijelog štapa.

‘Naoružani’ transparentima s natpisima ‘Dajte udrugama da rade’, ‘(Š)tapkanjem do jednakih mogućnosti’, ‘Iza štapa hoda čovjek’ i sl. članovi udruge te njihove obitelji i prijatelji željeli su upozoriti na probleme osoba s oštećenjem vida, kao i manjak razumijevanja od strane zajednice i državnih institucija.

U prosvjednoj šetnji od prostora Udruge do Gradske vijećnice sudjelovalo je 20-ak članova Udruge s videćom pratnjom. Oni tapkali dugim bijelim štapovima po pločniku kako bi skrenuli pažnju prolaznika i upoznali ih s trenutnim problemima na koje slijepe osobe nailaze.

U sklopu programa u Gradskoj vijećnici prisutni su upoznati i s činjenicom da još uvijek nije pripremljen Zakon o inkluzivnom dodatku za koji se slijepe osobe bore već nekoliko godina, a kojim bi im se omogućilo da se ravnopravno uključe u sve sfere života.

U raspravu su se uključili i svi gosti, i to zamjenik župana Ivan Pal, zamjenica gradonačelnice Koprivnice Melita Samoborec, pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Križevaca Mladen Tenodi, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Koprivnica Sandra Poznić, voditeljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u ispostavi Koprivnica Biserka Golubić, psihologinja iz Obiteljskog centra Koprivničko-križevačke županije Renata Glavica, predsjednici udruga osoba s invaliditetom s područja županije, volonteri i članovi Udruge, te ostali gosti.

Predstavnici lokalne uprave i samouprave su obećali da će i dalje pokušati utjecati na donošenje zakona koji se tiču osoba s invaliditetom, te da će kao i do sada podupirati rad Udruge.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Druženje u Ljubljani

FOTO Županijski knjižničari sudjelovali na festivalu bibliobusa u Ljubljani

U Ljubljani je održano 22. međunarodno stručno savjetovanje pokretnih knjižnica i festival bibliobusa. Na ovom događanju sudjelovali su putujući knjižničari...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×