stara dama slavi

Dan grada Koprivnice je pred vratima, vraća se koncert i događanja na trgu, a na zimu stiže i klizalište!

Kako je lani zbog epidemioloških mjera održana samo Svečana sjednica, pitali smo u gradu što planiraju ove godine i hoćemo li se vratiti na stare postavke proslave. 

11:14h
0
Proslava Dana grada // Foto: Mateo Alečković

Uskoro slavimo dan stare dame, naše Koprivnice, a koji se obilježava 4. studenog.

Kako je lani zbog epidemioloških mjera održana samo Svečana sjednica, pitali smo u gradu što planiraju ove godine i hoćemo li se vratiti na stare postavke proslave.

Kako stvari zasada stoje, izgleda da hoćemo, barem jednim dijelom. Svečana sjednica će biti održana u četvrtak, na sam Dan grada, a subota je rezervirana za građane.

– Planiramo u subotu, 6. studenog, na trgu organizirati kavu s gradonačelnikom, humanitarnu prodaju jabuka i predstavljanje udruga te škola i vrtića – najavljuju iz grada tradicionalno druženje subotom.

U večernjim satima trebao bi se održati i koncert poznatog izvođača u dvorani Gimnazije, no ove će godine zbog aktualnih mjera biti sjedeći, a ulazit će se s covid potvrdama.

Sprema se i Utrka grada, no zasad samo za najmlađe.

Nakon proslave Dana grada, kreće se s planiranjem Koprivničke bajke, a koja potpuno ovisi o mjerama koje će tada biti na snazi.

Foto: Ivan Brkić

No klizalište je nakon prošlogodišnje pauze u planu, samo postoji jedan problem.

Odmah nakon Dana grada, trebali bi početi radovi na obnovi Zrinskog trga, što znači da će radnici na zimu biti već debelo biti u radovima pa postavljanje klizališta na trg neće biti moguće.

– Razmatramo opcije kamo bi ga smjestili, dogovori su još u tijeku – kažu nam iz grada.

Bilo kako bilo, ove ćemo godine sigurno klizati, a najvjerojatnije ćemo uživati i na Koprivničkoj bajci.

– Sva događanja koja planiramo bit će u skladu sa svim epidemiološkim mjerama – napominju u gradu.