16.8 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Dan Komunalca 26.04.2010.
D

Ne propustite

Dana 26.04.2010. godine Gradsko komunalno poduzeće Komunalac d.o.o. Koprivnica obilježiti će 52 godine svog postojanja. Dan poduzeća bit će obilježen radno i svečano, a djelatnici Komunalca osmislili su aktivnosti u kojima će se družiti sa sugrađanima i korisnicima usluga.
Već tradicionalno, za naše zaposlenike održati će se malonogometni turnir te ocjenjivanje vina radnika Komunalca.

U okviru projekta „Prijatelj prirode” sa zaštitnim znakom – žutim leptirićem, u gradskim osnovnim školama održati će se predavanja na temu „Kompostište” kako bi mlade generacije dobile korisne informacije o načinu zbrinjavanja ekološkog otpada. Također, 22.04. spremno ćemo pružiti našu pomoć u uređenju i otvorenju kompostišta u Centru za odgoj i obrazovanje „Podravsko sunce”.

Od 21.04. naši će sugrađani u predvorju Komunalca moći razgledati izložbu dječjih radova od plastelina i glinamola koje će izraditi polaznici vrtića Tratinčica i Sveti Josip iz Koprivnice te izložbu fotografija učenika osnovnih i srednjih škola na temu „Koprivnički plac, pravo mjesto za vas”. Istog dana nagraditi ćemo sudionike i pobjednika ovogodišnjeg foto natjecanja.

Zajedničkom organizacijom MUP-a, COOR „Podravsko sunce”, Udruge Bad Art Project i njezinim predsjednikom Gordanom Cvetnićem, dana 24.04. obilježiti ćemo Međunarodni Graffiti Day „Dječji snovi”. Poznati grafiteri i djeca iz COOR „Podravsko sunce” oslikati će betonsku ogradu na parkiralištu Komunalca u Mosnoj ulici 15.

Proteklih nekoliko godina na sam Dan Komunalca 26.04. korisnici naših usluga su za plaćeni račun dobivali bon koji su mogli zamijeniti za sadnice cvijeća. Sada Vas možemo obavijestiti da i ove godine nastavljamo s ovom akcijom. Stoga, „posadite cvijet za ljepši planet”.

Budući da smo kao temu ove godišnjice odabrali Gradsku tržnicu pod sloganom „Koprivnički plac – pravo mjesto za vas”, pozivamo Vas da 26.04. u vremenu od 9 do 11 sati, posjetite „plac”. Tamo će, u sklopu naših ekoloških aktivnosti, učenici COOR „Podravsko sunce” prodavati teglice s cvijećem i ekološke platnene vrećice koje će sami oslikati. Prihod od prodaje iskoristiti će za svoje potrebe. Za njih ćemo organizirati i edukativnu igru „Potraga za košaricom” u kojoj će posjećivati različite štandove, sakupljati proizvode u svoje košarice i u razgovoru s prodavačima naučiti nešto o proizvodima našeg podneblja. Svatko od njih će svoju košaricu punu proizvoda ponijeti kući.

Svjesni važnosti očuvanja prirode i prirodnih resursa Komunalac će istog dana – 26.04.2010. godine, poduzeti aktivnosti kojima želi unaprijediti eko-kulturu građana. Posjetitelji tržnice, za koje će biti osiguran besplatan parking (a za trgovce na tržnici neće se naplaćivati maltarina), moći će svoju plastičnu vrećicu zamijeniti za platnenu. Kada bi svaki peti građanin Republike Hrvatske prestao koristi plastičnu vrećicu sljedeća generacija bi u prirodi zatekla 199.588.400.000 vrećica manje. Hoćete li podržati našu akciju?

Centralna proslava Dana Komunalca održati će se u ponedjeljak, 26.04.2010. godine na vodocrpilištu Ivanščak s početkom u 11 sati. Tom prigodom zaposlenicima Komunalca bit će podijeljene jubilarne nagrade za vjernost Društvu, proglasiti ćemo pobjednika malonogometnog turnira i najboljeg vinara.
Cilj Komunalca je koristiti obnovljive izvore energije. Zbog toga će se u sklopu proslave organizirati predstavljanje solarno fotonaponskog sustava za koji bi se trebala osigurati sredstva iz strukturnih i kohezijskih fondova EU. Na vodocrpilištu Ivanščak bit će postavljeni solarni fotonaponski paneli kako bi se kroz određeno vrijeme ispitala učinkovitost primjene sunčeve energije u obnovljivim izvorima za potrebe električne energije Komunalca.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nova smrt na cesti

UŽAS Poginula jedna osoba u nesreći između Koprivnice i Đelekovca, auto slupan, bicikl na prometnici

Kako doznajemo s mjesta događaja, jedna je osoba poginula u teškoj nesreći koja se oko 22 sata dogodila na...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×