0.7 C
Koprivnica
Srijeda, 6. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
i tata je važan

DAN OČEVA Pitali smo vas što vam u životu znači otac, M. Velaj: Moj tata je umro, ali ga se sjetim svaki dan
D

Nikola Špoljar trenutno ne živi sa svojim ocem, ali imaju odličan odnos. 

Ne propustite

Slavimo Dan očeva. Uz majčinsku figuru ona očeva nije manje važna. Očevi su nam podrška, savjetnici, motivatori, uzori. U njih se ugledamo, slušamo ih, smijemo se s njima i u njihovom naručju plačemo. 

Uloga oca u odrastanju je veoma bitna. Očevi bi trebali biti posvećeni djeci, spremni na to da uče kako da postanu dobar roditelj te da jasno pokažu svoja osjećaje.

Očev dan, dan je u čast oca i slavi očinstvo i utjecaj očeva u društvu. Slavi se najčešće treće nedjelje u lipnju u 52 zemlje svijeta. Nadopunjuje Majčin dan.

Prvi Očev dan održan je 19. lipnja 1910. godine u Sjedinjenim Američkim Državama potaknut naporima Sonore Smart Dodd. U ožujku, koji je na poseban način posvećen sv. Josipu, negdje oko blagdana toga svetca, slavi se i Očev dan.

Pitali smo i vas. Što vam znači otac u životu? Jeste li mu zahvalni? I hoćete li mu danas čestitati njegov dan. 

Eva Marđetko školarka je i s nama je podijelila što za nju predstavlja očinska figura.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Meni moj tata jako puno znači i za mene je on najbolji tata na svijetu. Mnogo vremena provodimo zajedno, a pomaže mi u mojim školskim obavezama maksimalno. Danas ću ga posebno iznenaditi poklonom i tako mu pokazati koliko sam mu zahvalna za sve što čini za mene – rekla je Eva.

 

Bjelovarčanka Petra Bošnjak studentica je Sveučilišta Sjever. Zbog fakulteta se preselila u Koprivnicu, ali se sa svojim ocem čuje redovito.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Smatram da je Dan očeva svaki dan. Važno je svakodnevno biti zahvalan na dobrim odnosima, uzajamnom poštovanju i potpori. Moj tata mi puno pomaže, podržava me i na kraju krajeva financira moje studiranje. Naravno da mi to mnogo znači. Nazvat ću ga danas, čestitati i zahvaliti mu se na svemu – istaknula je vesela Petra.

 

Iz drugačije perspektive Mirela Velaj ukazala nam je što njoj otac predstavlja u životu.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Moj tata je, nažalost, umro. Prije mnogo godina. Nedostaje mi jako puno i sjetim ga se svakodnevno. Uskoro mu je godišnjica pa ću posjetiti njegovo počivalište. Smatram da bi svi trebali više poštivati, voljeti i grliti svoje bližnje, a posebno roditelje jer nikada ne znate kada ćete ostati bez njih – napomenula je Mirela.

 

Nikola Špoljar trenutno ne živi sa svojim ocem, ali imaju odličan odnos.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Tata mi je u Njemačkoj, ali čujemo se svaki dan. Svaki dan smo u kontaktu. On tamo radi, no mi smo kao prst i nokat. Nazvat ću ga i danas, kao i svakog dana. Čestitat ću mu i zahvaliti mu se za sve što je učinio i dalje radi za mene – napomenuo je Nikola.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zimske radosti

VIDEO Pogledajte medu koji ne spava zimski san, već uživa sa sve četiri u zraku

Osim djece, zimske radosti iskorištava ni više ni manje nego medo. Da, da dobro ste pročitali, medo! Medvjed je odlučio odmoriti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti