15.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
OBILJEŽAVANJE

Danas je Nacionalni dan hitne medicinske službe, M. Hanžeković: Oni su borci, bez skrivenih namjera, bez želje za slavom
D

Godine 2013. Hrvatski sabor usvojio je prijedlog Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu za obilježavanjem, što se danas čini osmu godinu zaredom.

Ne propustite

Danas se obilježava Nacionalni dan hitne medicinske službe. Godine 2013. Hrvatski sabor usvojio je prijedlog Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu za obilježavanjem, što se danas čini osmu godinu zaredom. Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković tim se povodom obratila svim, kako ih naziva, hitnjacima.

– Danas obilježavamo ovaj veliki dan za sve hitnjake, kako mi popularno volimo nazvati djelatnike hitne medicinske službe; Nacionalni dan hitne medicinske službe koji je u povijest obilježavanja ušao 2013. godine kada je Hrvatski sabor usvojio prijedlog Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu za obilježavanjem dana naših hitnjaka.

Što možemo reći, a da djela ovih vrijednih ljudi ne iskazuju…

Dobro znamo da se barem jednom dnevno susretnemo s vozilom žute boje, s plavim svijetlim, koji često puta juri kraj nas dok smo mi u našim, ‘ajmo reći i nebitnim brigama naspram težine koji oni znaju imati upravno u tim kolima, često puta boreći se da spase taj život, koji veže na sebe i živote ostalih… Pa možda taj život doma čeka dvoje malih, možda se tome životu svaki tjedan raduje ona bakica u susjednom selu, pa možda je baš taj život koji vodi tvrtku o čijem opstanku ovisi na desetke obitelji… Skriveni su putovi…

Foto: Matija Gudlin
Mirjana Hanžeković // Foto: Matija Gudlin

Zato sljedeći put dok čujete zvukove hitne, dok vidite da jure kraj vas s plavim rotirajućim svjetlima, maknite taj mobitel na kojem prelistavate po ne znam koji put objave nevezane sa stvarnošću, stavite nogu na papučicu kočnice, zastanite sa strane, pustite ta kola hitne da prođu, oslobodite im put jer ta sekunda koja je Vama nebitna, ona često puta osobi koja je skrivena iza žutih obloga vozila ŽIVOT znači…

Da, to je svakodnevnica naših hitnjaka… Borba za život…

I dok razgovarate s njima, onako usput, o svakodnevnim temama, njihove oči skrivaju više od svakodnevnog, skrivaju borbu, skrivaju žrtvu, skrivaju ŽIVOT I SMRT…

Od toga su oni satkani, to je njihov poziv, to su ONI, borci naše svakodnevnice, bez skrivenih namjera, bez želje za slavom i priznanjem za zasluge.

Težak je to poziv, ali i vrijedan – često puta znaju reći – osjećaj kada spasiš nekome život nemjerljiv je sa zemaljskim blagodatima. Rečenica koja te puno puta natjera da se zamisliš i da više cijeniš ovaj ŽIVOT, koji nema cijene, koji nema mjernu jedinicu, koji je jedan.

Pa zato, dragi naši hitnjaci, od srca Vam želimo sretan Vaš Dan. Hvala što ste tu za nas, hvala što znamo da nas čuvate, da smo sigurni, da ćete nas spasite kad nikoga drugoga ne bude tu za nas.

Sretan Nacionalni dan hitne medicinske službe!

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

4 NL BJ-KC-VT

Mladost i Podravac u derbiju susjeda na tablici, Molve traže oporavak nakon “šestice” protiv jakih Cvetkovčana

U 20. kolu 4. nogometne lige čekaju nas dva županijska derbija. Prvi se igra u subotu u Molvama protiv Mladosti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×