prigoda

Danas je Svjetski dan zdravlja. Stisnimo zube i pobijedimo koronavirus zajedno

Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetne oblasti koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije.

09:36h
0
Doktor i pacijent

Svjetski dan zdravlja (World Health Day) slavi se 7. travnja svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Prva Svjetska zdravstvena skupština održana je 1948. godine. Odlukom skupštine 7. travnja određen je za Svjetski dan zdravlja i počinje se slaviti od 1950. godine.

Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetne oblasti koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije. Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na dan 7. travnja, već bi se o njima trebalo voditi računa tijekom cijele godine.

Tko bi rekao da će se svijet 2020. godine boriti s pandemijom novog, relativno nepoznatog virusa koji svakog dana odnosi sve više života.

čitam...