masovno testiranje

Danas je testirano 600 djelatnika javnih ustanova, evo koliko je bilo pozitivnih

Što se tiče punktova, došlo je do zagušenja i organiziramo više punktova te ih prilagođavamo radnom vremenu, jer netko radi ujutro, a netko popodn, kazuje načelnik Stožera Ljubić.

15:58h
0
Drive In testiranje na koronavirus, Koprivničko sajmište // Snimio Čitatelj
Ilustracija // Snimio Čitatelj

Danas je prvi dan primjene covid-potvrda, a na punktovima u županiji testirano je 600 djelatnika javnih ustanova, koji su time dobili potvrde za odlazak na posao.

Od njih 600, troje je bilo pozitivnih.

– Što se tiče punktova, došlo je do zagušenja i organiziramo više punktova te ih prilagođavamo radnom vremenu, jer netko radi ujutro, a netko popodne – kazuje načelnik Stožera Ljubić.

Što se tiče primjene Odluke o uvođenju mjere obaveznog testiranja, načelnik Ljubić je kazao kako prvi dan primjene mjere sve protječe u skladu s očekivanjima te kako je uz postojeće punktove za testiranje na koronavirus – Dom zdravlja KKŽ, Zavod za javno zdravstvo KKŽ i OB Koprivnica u kojima je testirano oko 600-injak osoba, u tijeku daljnja organizacija testnih mjesta u skladu s uputama nacionalnog Stožera.

Tijekom ovog tjedna testiranje koje se odnosi na GRUPE (državni službenici i namještenici u javnim službama, lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenici trgovačkih društava i ustanova u kojima većinski udio ima država ili jedinice lokalne ili regionalne samouprave) koje upućuju poslodavci, a koje su prvo testiranje obavili preko Doma zdravlja KKŽ ili Zavoda za javno zdravstvo KKŽ, i dalje će dostavljati POPIS svojih zaposlenika koji se trebaju testirati (ime i prezime te mjesto prebivališta) na adresu biserka.zlatar@dzkkz.hr i epidemiologija.kc@zzjz-kzz.hr.

Nakon dostave popisa će se odrediti točan raspored i vrijeme testiranja. Članovi Stožera apeliraju da se zaposlenici u svojim grupama, pridržavaju uputa te da dolaze na punktove koji su propisani za testiranje.

Testiranje se provodi kao i do sada na četiri lokacije – drive in punkt na prostoru Sajmišta u Koprivnici, u krugu Doma zdravlja u Križevcima i Đurđevcu (prostori na kojima se obavlja PCR testiranje) te Zavodu za javno zdravstvo KKŽ.

Napominjemo kako će se testiranje obavljati ISKLJUČIVO prema popisima GRUPA koje će dostaviti poslodavci!