književna manifestacija

Dani Ivana Trnskog uskoro u Koprivnici i Novigradu Podravskom, evo kako izgleda cijeli program

Manifestacija će se održati uz pridržavanje epidemioloških mjera, a maksimalan broj posjetitelja po događaju ograničen je na 25.

13:40h
0
Dani Ivana viteza Trnskog - književna nagrada Ivan vitez Trnski
Božica Jelušić

Ove će se godine održati 11. Dani Ivana Trnskog u čast prvog predsjednika Društva hrvatskih književnika, a obilježit će se sjajnim književnim događajima u Novigradu Podravskom i Koprivnici.

U programu, koji će biti održan od 30. travnja do 21. svibnja,  književnim će se sladokuscima predstaviti zanimljivi književnici, a kroz predavanja i izložbe prisjetit će se prošlih manifestacija, uloge Ivana Trnskog u kulturnom životu ovog kraja i svih dobitnika nagrade Trnski.

Manifestacija počinje ovog petka u 19 sati, a u Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici Enerika Bijač povodom 80-e godine života i 40-e godine književnog stvaralačkog rada javnosti će predstaviti svoju najnoviju zbirku pjesama Okoliš naš – svagdanji. Knjigu će predstaviti Božica Jelušić, a program voditi Božica Gašparić.

U srijedu, 5. svibnja, u Knjižnici i čitaonici Fran Galović u Koprivnici, slijede „Igra zalazećeg sunca“ Nade Mihoković Kumrić i „Dvije vatre“ Anje Turek. Djela će predstaviti Darko Pernjak i Mihaela Cik, a program moderirati Nikol Bali.

U petak, 7. svibnja u Vatrogasnom domu Novigrada Podravskog u 19 sati Sanja Lovnički, Katarina Franjo i Zdravko Brljek predstavit će knjigu Gjure Ljubića i strip Mladena Trnskog „Komarnički knez Velimir“, nakon čega će Darko Pernjak ponovno predstaviti i „Igru zalazećeg sunca“ Nade Mihoković Kumrić.

Subota, 8. svibnja rezervirana je za Ljiljanu Avirević i „Dva čuvena Novigraca Ivan Vitez od Sredne i Ivan vitez Trnski“ u 14 sati i za gemificirani obilazak Novigrada Podravskog na temu Ivana viteza Trnskog Turističke zajednice područja središnja Podravina.

U 18 sati uslijedit će, Trnskome u čast, predstavljanje knjige prošlogodišnjeg laureata, „Dvije vatre“ Anje Turek, a književne nastupe imat će i Aleksandar Horvat, Marija Rumek Maca i Mirko Kovač, nakon čega će biti proglašen i ovogodišnji pobjednik književnog natječaja Ivan Trnski 2021. Voditeljica programa bit će Katarina Franjo.

Program će završiti 21. svibnja u Knjižnici i čitaonici Fran Galović u 18 sati kada će mikrofon u ruke uzeti Božica Jelušić s portretom kroz knjige „Skok u dalj, Dravom i Podravljem i Kajogledi, vnebogledi“. Darko Pernjak i Zdravko Seleš bit će predstavljači, a Maja Krulić Gačan moderatorica.

Organizator manifestacije je Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika, partneri Književno-medijski kutak KUD-a Ivan vitez Trnski i Turistička zajednica središnje Podravine.

Manifestaciju financijski podupiru Općina Novigrad Podravski i Koprivničko-križevačka županija, a održat će se uz pridržavanje epidemioloških mjera. Maksimalan broj posjetitelja po događaju ograničen je na 25.

Svoje sudjelovanje potrebno je prijaviti na e-mail adresu info@dhk-koprivnica.com.hr.

Foto: Društvo hrvatskih književnika