10.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
kriv je

Dejan (53) dobio po džepu zbog vrijeđanja Zorana na Facebooku, poručio mu je: Doma sam. Baranjac. Doma ma… ti je… četničku
D

Iako je propisana novčana kazna za ovaj prekršaj između 5000 i 30.000 kuna, Dejan je dobro prošao, sutkinja je uvelike ublažila kaznu

Ne propustite

Zbog vrijeđanja i diskriminacije putem društvene mreže, 53-godišnji Dejan iz Koprivnice ovih je dana dobio po džepu. Naime, Općinski sud novčano ga je kaznio sa 119,45 eura, odnosno 900 kuna, proglasivši ga krivim za počinjenje prekršaja po Zakonu o suzbijanju diskriminacije.

Dejan je prilično neugodan bio sredinom studenog prošle godine, kada je u tri ujutro, putem Facebooka uputio poruku Zoranu.

– Doma sam. Baranjac. Doma ma… ti je… četničku. I tebi i Mutku – objavio je status na društvenoj mreži. Što ga je toliko uzrujalo u presudi nije obrazloženo.

Te njegove riječi izazvale su kod Zorana povredu dostojanstva i vrijeđanja po nacionalnoj osnovi pa je sve prijavio nadležnim službama, koje su reagirale. Koprivnička policija podnijela je optužni prijedlog, a na sudu su utvrdili da je okrivljeni počinio prekršaj za koji ga se tereti.

Iako je propisana novčana kazna za ovaj prekršaj između 5000 i 30.000 kuna, Dejan je dobro prošao, sutkinja je uvelike ublažila kaznu, poručivši da će se i njome postići svrha kažnjavanja. Kaznila ga je s 900 kuna, odnosno 119,45 eura, a mora platiti i 13,27 eura troškove prekršajnog postupka.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira napravila pravi party, svojom vatrenom energijom “prodrmala” sve

U Pitomači se slavi Vidovo i Dani općine, a Indira Forza dobro je "prodrmala" mještane na prvom koncertu vikend...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×