14.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Za starije od 18

FACEBOOK SANTA BARBARA Šefica turizma: Ovo je banderizam! Načelnik: Ti si hodajuća štetočina!
F

Ne propustite

Jedan je lokalni projekt – postavljanje osam rasvjetnih tijela na kalničkom Starom gradu, hrvatskoj kulturnoj baštini – čini se – otvorio “stare rane”. Direktorica Turističke zajednice Križevaca Olinka Gjigaš svojim je statusom “bocnula” kalničkog načelnika Mladena Kešera i napisala kako se radi o “banderizmu”, svojevrsnom “ataku na spomenik kulture”.

Istina, Gjigaš jest šefica križevačke TZ, a Kešer prvi čovjek Kalnika, no ne radi se ovdje o uskrsnuću sukoba između Purgera i Šljivara. Naime, i Gjigaš je zapravo Kalničanka. Razlog više zašto je ostala zateknuta rasvjetnim stupovima. A i bila mu je protukandidatkinja na prošlim lokalnim, izvanrednim, izborima za načelnicu/ka Općine.

Olinka Gjigaš, šefica TZ KriževacaFacebook sukob
Olinka Gjigaš, direktorica TZ Križevaca // Foto: Ivan Balija

Banderizam

– Sukob svjetova ili nešto puno gore? Kako je ovo moguće? Uz sve divne primjere decentnog osvjetljenja spomenika kulture u Hrvatskoj, a o svijetu da ne govorim. U šoku sam. Banderizam – napisala je u statusu Olinka Gjigaš.

Odgovorio joj je kalnički načelnik Mladen Kešer nešto dužom objavom.

Sukob svjetova je tvoja kuća na arheološkim iskopinama i na grobovima naših predaka. Kako te nije sramota ovako lajati, a nisi životinja. Srami se. Osam stupova je unakazilo ljepotu koja je tvojom zaslugom zarasla. Uništila si cestu prema Borju, cestu prema Obreži i Ljubeščici, šumsku cestu. Zapravo ti si hodajuća štetočina. Fuj!!!!

Foto: Ivan Balija
Mladen Kešer, načelnik Kalnika // Foto: Ivan Balija

Olinka je, naravno odgovorila načelniku:

– Porezni popis iz 1598. godine koji su objavili Josip Adamček i Ivan Kampuš u obliku poznate knjige i podataka iz Državnih arhiva u Zagrebu i Budimpešti kaže da su Đigaši Gjygas su vjekovima na svojem kalničkom ognjištu. Za razliku od nekih koji silom žele prisvojiti teritorije – napisala je Gjigaš.

Mladen Kešer osvrnuo se potom na njezin odgovor:

To je nešto nesporno, samo se pitam tko ti je dozvolio graditi kuću na kostima naših predaka i to još za turizam?

Facebook Kešer Gjigaš
Dio prepiske između Kešera i Gjigaš // Foto: Facebook

Njen odgovor nije trebalo dugo čekati:

– Dok jedni grade i rade s dozvolama, po zakonima i pravilima, drugi rade ne bojeći se ni dragog Boga na kojeg se pozivaju.

Kešer: Nisam ti zaboravio onih 50.000 kuna

Mladen Kešer osjetio se prozvanim pa je “otvorio” dušu. Facebook sukob se nastavio.

– Ti si mene prijavila i platio sam nedužan kaznu od 50.000 kuna. Vjeruj pamtim. Koliko si lajala za trg u Kalniku. A sad nema čovjeka koji mu se ne divi. Tvoja vizija turizma je manja od djeteta u vrtiću. Svaki projekt si prijavljivala inspekcijama, pa vjerujem da ćeš i dalje istim tempom. Samo nastavi. Ukinula si Kalničku Turističku zajednicu samo da ne moraš plaćati pristojbu. Joj bolje da si šutjela jer sam i ja šutio, no sad si otvirila Pandorinu kutiju – odgovorio joj je Kešer.

Facebook sukob
Nova rasvjeta na utvrdi // Foto: Olinka Gjigaš

Tu je prepiska, nasreću stala. No, ako je suditi po reakcijama prijatelja i poznanika čini se da ih je više na strani Olinke. Naravno, njen je profil pa tu ima prednost “domaćeg terena”.

Mene to uopće ne iznenađuje. Zapravo, iznenadilo bi me da je odrađeno korektno – napisala je o svjetiljkama na Kalniku Olga, a naravno Kešer je odgovarao i njoj, no tu je opet otišlo na osobnu razinu pa nećemo dalje.

Kulturocid? Prosudite sami

Zdenka Gold, inače poznata filmska producentica, rodom iz Križevaca napisala je kao je riječ o “kulturocidu” i da ju zanima gdje su “bili konzervatori”.

Facebook sukob
Što mislite, ima li ovome ovdje mjesta? // Foto: Olinka Gjigaš

Pred dobrih 20 godina postojao je projekt umjetničkog osvjetljena cijelog Starog grada Kalnika, za kojeg tada nije bilo sluha. Još u to vrijeme bila je zamišljena rasvjeta koju će činiti diskretna rasvjetna tijela koja su danas dostupna u izobilju. Kome uopće padne na pamet ovako nesto? – pitala se.

Pogledajte fotografije pa prosudite sami je li to za osudu ili ne. Treba dodati i kako je Olinka natjerala Kešera da prekrši svoju korizmenu žrtvu. Naime, 14. veljače na Pepelnicu obećao je kako ga 40 dana neće biti na facebook profilu.

Broji li se odgovaranje na objave u kršenje korizme?
Zbog ovoga je i nastao facebook sukob // Foto: Olinka Gjigaš
Sukob modernog i starog // Foto: Olinka Gjigaš
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×