FOTO // Denis Pleše srebrni na trećem Triatlonu Varaždin

18:11h
0
Denis Pleše u cilju

Nakon dvije izvrsno organizirane utrke Triatlona Varaždin, ovogodišnje, treće izdanje ove utrke dobilo je čast biti Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu. No ove je godine Triatlon Varaždin bio i puno više od toga.

Organizatori iz Triatlon kluba 042 ove su godine okupirati SRC Aquacity u subotu 22. lipnja i priredili mnogobrojne sportske događaje za djecu, triatlonke i triatlonce, rekreativce, ali i osobe s invaliditetom.

Tako su organizirane utrke: aquatlon za najmlađe, supersprint za kadete i građanstvo i glavna utrka sprint triatlon koja je ove godine bilo i Prvenstvo Hrvatske u ovoj disciplini. Sveukupno se na Aquacityu natjecalo čak 200 natjecatelja.

Koprivnički triatlonac Denis Pleše nastupao je u kategoriji supersprint (375 m plivanja, 10 km bicikla i 2,5 km trčanja). Utrka supersprinta krenula je sa startom u 12 sati po nesmiljenim vremenskim uvjetima (jako sunce, visoka temperatura vode i zraka, sparina).

Uprkos tome, Denis je osvojio drugo mjesto i pehar u sveukupnom poretku od 76 natjecatelja svih dobnih skupina. Time je osvojio i srebrnu medalju u svojoj dobnoj skupini.

Ovo mu je druga kup utrka, a za sada je plasmanima s Raba (3. mjesto) i Varaždina drugi u ukupnom poretku za Kup Hrvatske. Pred Denisom i njegovim trenerom Alenom Maroševićem je sljedeća kup utrka, 17. Zagreb Open na Jarunu.

{vsig}sport/ostalo/06-2013/galerija-plese{/vsig}