Desetorica privedena zbog zloporabe opojnih droga

17:14h
0
velika vijesti  droga

vijesti-080827-drogaPolicijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke u srijedu su dovršili kriminalističku obradu nad deset hrvatskih državljana u dobi od 26 do 41 godine zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga.
Policijski izvidi i kriminalistička obrada provođena je više mjeseci u suradnji s policijskim službenicima Policijskih postaja i uz punu koordinaciju sa Županijskim državnim odvjetništvom u Koprivnici. 
Osnovano se sumnja da su osumnjičenici neovlašteno prodavali i davali na konzumaciju drugim osobama na području Policijske uprave koprivničko–križevačke opojne droge marihuanu, hašiš, „LSD“, „ecstasy“, „amfetamin“ i „heptanon“.
Temeljem naloga Županijskog suda u Koprivnici izvršene su pretrage osoba, osobnih automobila, obiteljskih kuća i drugih prostoraoružje koje koriste osumnjičenici te je oduzeto 70,69 grama marihuane, 342 tablete heptanona, 266 sjemenki indijske konoplje, 14 opušaka „jointa“ i 2 šprice. Također, tijekom vršenja pretraga oduzeto je i 13 mobilnih telefonskih uređaja, 19 telefonskih kartica, 2 automatske puške, 2 lovačke puške, plinski pištolj, zračna puška prerađena u malokalibarsku i drugi predmeti koji se dovode u svezu sa izvršenjem kaznenih djela, priopćio je policijski glasnogovornik Dražen Laljek.
Svi osumnjičenici uhićeni su u uotrak te su poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenih djela „Zlouporaba opojnih droga“ iz članka 173. Kaznenog zakona uz kaznenu prijavu u srijedu dovedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici.