Projekt Zaželi-provedi 2

Devet žena u Virju brinut će za starije i one u nepovoljnom položaju

Ukupna vrijednost projekta iznosi 781.020 kuna.

11:37h
0
Foto: općina Virje

Općina Virje, u suradnji s PORA Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije, prijavila je projekt „Zaželi-provedi 2“ na natječaj ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, kao nastavak projekta „Zaželi – provedi“. Nedavno su primili i obavijest Ureda za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kao posredničkog tijela, da je projekt prošao prvu administrativnu kontrolu te da ulazi u drugu fazu – procjenu kvalitete.

Opći cilj projekta Zaželi – provedi 2! je omogućiti ženama sa srednjoškolskim obrazovanjem pristup tržištu rada i zapošljavanju na području Općine Virje. Ciljanoj skupini pripada ukupno devet žena pripadnica ranjivih skupina koje će brinuti za 54 krajnjih korisnika, i to starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Planirano trajanje projekta je 15 mjeseci.

Specifični cilj projekta je unaprijediti radni potencijal žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici kako bi se ublažile posljedice njihove nezaposlenosti i rizik od siromaštva te ujedno potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika na području Općine Virje.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Đurđevac.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 781.020 kuna.

čitam...