HT PRVA LIGA

Dinamo sutra stiže u Koprivnicu, Stipić: S vremenom saznate i broj cipela njihovih zvijezda, ne smijemo pozornicu koristiti za osobni marketing

Koprivnički prvoligaš svjestan je favoriziranog statusa sutrašnjeg protivnika.

20:00h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Svega pet kola ostalo je do kraja sezone HT Prve lige. Situacija na tablici djelomično je jasnija no što je bila prije par dana. Barem u kontekstu njezina vrha. Naime, ondje se, s jednom utakmicom manje, izdvojio zagrebački Dinamo koji ima 71 bod. Četiri manje, dakle i utakmicu više, ima Osijek sa 67. U borbi za treće mjesto jesu Gorica s 53 boda, Rijeka s 52 boda i, koliko-toliko, Hajduk s 44 boda, koji ima i utakmicu manje.

Na dnu je trenutno Lokomotiva s 23 boda ispred koje su Istra 1961 s 25 bodova, Varaždin s 26 bodova, Slaven Belupo s 31 bodom i Šibenik s 32 boda. Dakle, čini se kako je borba za ostanak svedena na tri kluba – Lokose, Puljane i Varaždince. Slavenaši i Šibenčani po svemu sudeći mogu voditi borbu za šestu i sedmu poziciju.

Konačni rasplet prvenstva, pet zadnjih kola, koprivnička momčad trenera Tomislava Stipića otvorit će sutra, u subotu, u 17 sati, na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš gdje će gostovati Dinamo.

Prvi ovosezonski ogled Koprivničanaca i Zagrepčana završio je 3-3, dok su u sljedećim dvama Modri slavili s visokih 1-5 pa s 3-0.

Foto: Ivan Balija
Tomislav Stipić // Foto: Ivan Balija

– Uoči sutrašnje utakmice nema nepoznanica jer u HNL-u igrate četiri puta protiv svakog protivnika. S vremenom saznate i broj cipela njihovih zvijezda, a kamoli ne taktičke zamisli ili karakteristike pojedinaca. Dinamo i kad igra manje dobro, rijetko gubi u HNL-u. Često mi kroz glavu prolazi naš 3-3 na Maksimiru gdje smo bili jako blizu pobjedi, a na kraju ipak samo neriješeno. Fizički smo se odmorili, a nadam se da se i duh, kojem prirodno treba više vremena, uspio odmoriti – rekao je Stipić za službene klupske stranice.

Koprivnički prvoligaš svjestan je favoriziranog statusa sutrašnjeg protivnika.

– Prije svega, svi moramo biti na nivou i spremni trpjeti i raditi svih 90 minuta. Moramo smanjiti količinu nepotrebnih grešaka, ne koristiti pozornicu od 17 sati za osobni marketing i imati raspoloženog Filipovića. Zbog načina Dinamove igre očekujemo ogroman mentalni pritisak i fizičku potrošnju. Previše Dinamovih igrača na HNL nivou posjeduje taj potez pobjede. Uz to, moramo se pripremiti na uigrane rotacije kreativnih igrača Dinama i punjenje prostora iz drugog plana – najavio je trener Farmaceuta.

HT Prva liga, 32. kolo, subota 1. svibnja, 17 sati, Gradski stadion Ivan Kušek Apaš:

Slaven Belupo – Dinamo