12.1 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
kakav prevarant

Direktor (31) ‘preveslao’ više od 20 osoba za gotovo dva milijuna kuna, obećao im prodaju ili popravak vozila pa sve zadržao za sebe, muljao i s porezom, krivotvorio dokumente…
D

Počinio je čak pet kaznenih djela i sad mu budućnost nije baš svjetla, jer mu prijeti višegodišnji zatvor

Ne propustite

Zbog počinjenja niza kaznenih djela, kojima je prevario više od 20 ljudi i uprihodio oko dva milijuna kuna, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv 31-muljatora. Sumnjiči ga se da je u nešto više od godinu dana, kao direktor dvaju trgovačkih društava, počinio čak pet kaznenih djela – prijevaru u gospodarskom kriminalu, prijevaru, krivotvorenje isprava, utaju poreza ili carine i povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Mladi direktor, odnosno muljator, od siječnja 2020. do siječnja 2021. godine, dogovorio je s 21 osobom da će im prodati automobile u njihovo ime ili ih popraviti, a pritom je lagao da će automobili biti isporučeni u dogovorenom roku nakon uplate predujma ili kupoprodajne cijene, odnosno da će im predati novac za prodana vozila ili vratiti popravljena vozila.

– Kada su mu oštećenici povjerovali i obavili uplate na račun društva ili mu predali svoja vozila radi prodaje ili popravka, 31-godišnjak je sav novac zadržao za svoje društvo, a automobile nije isporučio, odnosno vozila predana radi prodaje ili popravka je zadržao za sebe i svoje drugo društvo, čime je ostvario protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 1,9 milijuna kuna – navode tužitelji.

Državu prevario za 680 tisuća kuna

Također, na teret mu se stavlja da u 2019. i 2021. godini, u cilju izbjegavanja plaćanja poreza, nije izdavao izlazne račune za prodana dobra niti obračunao porez na dodanu vrijednost, iako su njegova društva primala novčane uplate za prodaju motornih vozila i dnevne utrške. Tako su njegova društva izbjegla platiti porez u iznosu većem od 680.000 kuna.

Ni tu nije bio kraj njegovim mutnim poslovima, jer kako navode tužitelji, za jedno od svojih dvaju društava okrivljeni uopće nije vodio poslovne knjige koje je po zakonu bio obvezan voditi. Time je počinio još jedno kazneno djelo, a sad mu zbog svega toga prijeti višegodišnja kazna zatvora.

Preciznije rečeno, zbog prijevare u gospodarskom kriminalu prijeti mu od jedne do 10 godina zatvora, zbog prijevare, odnosno pribavljanja protupravne imovinske koristi dodatnih osam godina, zbog krivotvorenja isprave tri godine, zbog utaje poreza ili carine od šest mjeseci do pet godina i zbog povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga još tri godine. Dakle, budućnost mu nije baš svjetla.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Sretan imendan svim Martinima!

Martin je današnji slavljenik. Martin je motivirajuća, zabavljena, realistična, pouzdana, neovisna i zgodna osoba.
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×