8.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 22. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
teška lopina

Direktor kriminalac (60) od tvrtke ‘posudio’ tri milijuna kuna i odveo je do stečaja, drugom društvu ‘maznuo’ 150.000 kuna za radove koje nikad nije započeo
D

O kome se radi, odnosno o kojoj se tvrtki radi, iz policije nisu otkrili, a sve to kako bi zaštitili identitet 60-godišnjeg muljatora

Ne propustite

Djelatnici PU koprivničko-križevačke stali su na kraj malverzacijama 60-godišnjeg ‘poduzetnika’ koji je posljednjih godina gospodarskim zlouporabama oštetio jednu firmu s područja Koprivničko-križevačke županije za tri milijuna kuna te joj prouzročio stečaj. Nad njime je dovršena kriminalistička istraga i tereti ga se za počinjenje nekoliko kaznenih djela.

Njegove mutne radnje, navode iz policije, počele su 2018. godine, kada je kao stvarni direktor oštećenog društva podizao novac sa žiro računa tvrtke. Radio je to protivno interesima društva, a novac je zadržavao za sebe, uknjiživši ga kao pozajmicu koju nikada nije vratio. Sve do 2020. godine tako je s računa društva podigao 2,9 milijuna kuna. Međutim, tu nije bio kraj njegovim mutnim radnjama.

– Sumnja se da je u stanju prijeteće nesposobnosti za plaćanje trgovačkog društva koja je nastupila 2021. godine, prethodno dio imovine trgovačkog društva ukupne vrijednosti od 131.875 kuna, koja bi činila buduću stečajnu masu, prividno prodao sebi. Prividnost pravnog posla se očituje u činjenici da navedeni račun nije plaćen nego je u poslovnim knjigama trgovačkog društva uvećan njegov osobni dug, na koji način je oštetio buduću stečajnu masu za navedeni iznos. Zbog izvlačenja imovine nenaplatnim pravnim poslom nad trgovačkim društvom zaključen je stečajni postupak iz razloga nedostatka imovine za namirenje troškova postupka i vjerovnika – navode iz policije.

Također, 60-godišnji muljator sumnjiči se da je s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi doveo u zabludu odgovorne osobe jednog trgovačkog društva s područja naše županije tako da je ugovorio izvođenje određenih radova, za što su mu ovi uplatili predujam od 150.000 kuna. Pogađate, radovi nisu izvedeni niti je novac ikad vraćen.

– Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevara u gospodarskom poslovanju, zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i prouzročenje stečaja protiv osumnjičenika je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – zaključili su iz PU koprivničko-križevačke.

O kome se radi, odnosno o kojoj se tvrtki radi, nisu otkrili, a sve to kako bi zaštitili identitet 60-godišnjeg kriminalca.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Mladi sportaši

[FOTO] BRAVO! Koprivnički mladi badmintonaši ulovili nekoliko “srebrnih žogica” na jakom turniru u Sloveniji

Pet članova badmintonskog kluba Koprivnica sudjelovalo je na vrlo jakom međunarodnom turniru "Srebrna žogica" u Lendavi, na kojem pobjednici...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×